ЗабаваНови Сад

Одржан први Rock Marathon у Новом Саду

Са тенденцијом да постане традиционална манифестација, у Новом Саду је 18. новембра одржан први Rock Marathon који је посетило око 2000 људи из разних крајева, па чак и из региона.

Велика сала на СПЕНС-у почела је да се пуни чим је отворен улаз, а част да отворе први Роцк Маратхон припала је домаћинима из Новог Сада, бенду Killo Killo банда, који су у 19х на величанствен начин означили почетак једне нове рок ере у свом граду. Пуни позитиве коју увек несебично деле са публиком, Воја Малешев и његови саборци врло брзо су подигли атмосферу на ниво који је потребан за овакав рок спектакл.

После локалог, али на далеко познатог бендa Killo Killo банда, на бини су се редом смењивале домаће и регионалне звезде: Sunshine, Зостер, Горан Баре и Мајке, Неле Карајлић и ККН.  Свако из публике имао је свог фаворита, али су се песме певале гласно и заједно са сваким бендом.

 

Sunshine је призвао сећања на деведесете својим непревазиђеним хитовима док је Зостер свој наступ зачинио песмама са новог албума које је публика једва дочекала.

Горан Баре и Мајке извели су репертоар песама које публика изузетно воли уз незаобилазни Баретов сценски наступ по којем је препознатљив.

 

Неле Карајлић доказ је да су године само број па је бину прешао уздуж и попреко много пута, пун енергије за још бар толико песама колико су извели. А његове песме раја је певала хорски. Можда и највећа атракција целе вечери био је дечак Стефан, ког је Неле из публике извео на бину и препустио му микрофон у песми “Балада о Пишоњи и Жуги”. Стефан је побрао симпатије свих пристуних неодољивим шармом, али и ставом будуће велике звезде за коју се надамо да ће исто тако једног дана напунити велику дворану Спенса.

Канда Коџа и Небојша су својим наступом затворили први Rock Marathon фантастичном свирком, а да је вредело чекати и чути и њих говори чињеница да је публика остала до краја у великом броју.

 

Захваљујући публици која је препознала и подржала идеју маратонског рок фестивала, субота вече у Новом Саду на СПЕНС-у је била за памћење!