Војводина

У Бачкој Паланци почела додела грађевинског материјала за санацију кућа и стамбених зграда оштећених у јулским олујaма

Данас је у општини Бачка Паланка почела додела грађевинског материјала за санацију штете настале на породичним стамбеним објектима у ударима олујног невремена 19. и 21. јула. Грађевински материјал састоји се од црепа, опеке, жлебњака, резане грађе и летава и додељује се у три различита пакета.
Власници кућа с оштећењeм крова до 10 квадрата добијаће 120 црепова и 10 жлебњака. Власници кућа с оштећењем преко 10 квадрата крова, добијају 200 црепова, 15 жлебњака и 20 комада опеке, а куће из четврте и пете категорије оштећења, добијаће три кубика резане грађе, 250 комада летве и једну палету опеке.
– У незапамћеној ураганској олуји општина Бачка Паланка је претрпела огромну штету. Оштећено је више од 6.000 кућа, 79 објеката јавне намене, а страдали су и усеви око 1.000 домаћинстава, на преко 4.500 хектара. Захваљујући помоћи Владе Србије и Покрајинске владе успели смо да обезбедимо финансијску помоћ за санацију свих објеката јавне намене. Држава је обезбедила и грађевински материјал за санацију приватних стамбених објеката. Држава Србија и оштина Бачка Паланка су уз своје грађане – рекао је председник општине Бранислав Шушница.
Грађевински материјал уручује Комисија за доделу грађевинског материјала за санацију штете, коју је именовао председник општине на основу правилника који је објављен у општинском службеном листу.
Грађевински материјал обезбеђен је из робних резерви и додељујe се на основу пријава грађана којe су пристигле по јавном позиву Општине Бачка Паланка, односно на основу записника који је сачинила комисија за процену штете.