Политика

Председник Вучић стигао на Париски мировни форум

Председник Србије Александар Вучић стигао је у палату Броњар, где се одржава шести Париски мировни форум.

Вучића је дочекао председник Париског мировног форума Анхел Гурија.

Форум који окупља светске лидере и представнике међународних организација, отвориће председник Француске Емануел Макрон.

Поред низа билатералних сусрета са учесницима Форума, међу којима је и председник Макрон, планирано је да се председник Вучић одвојено састане и са председником Владе Краљевине Белгије Александром де Кроом.

Вучић се у Паризу састао са Де Кроом

Председник Србије Александар Вучић састао се данас, на маргинама Париског мировног форума, са председником Владе Краљевине Белгије Александром де Кроом.

„Добар разговор о јачању билатералних односа Србије и Белгије, као и о убрзању процеса евроинтеграција Србије, имајући у виду да та земља преузима председавање Саветом ЕУ од 1. јануара 2024. године“, написао је Вучић на Инстаграм профилу „buducnostsrbijeav „.

Форум ком присуствује Вучић окупља светске лидере и представнике међународних организација, а отвориће га председник Француске Емануел Макрон.

Вучић се Макроном у Паризу:Сусрети и добри разговори на мировном форуму

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Француске Емануелом Макроном у Паризу где учествује на мировном форуму.

„Сусрети и добри разговори на мировном форуму“, написао је Вучић на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Вучић је у објави навео да се на мировном форуму у Паризу сусрео и са председником Владе Северне Македоније Дмитром Ковачевским, српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић и председником Црне Горе Јаковом Милатовићем.

 

 

 

Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav