Војводина

Смештај у домовима у Новом Саду, Сомбору и Зрењанину добило 2.109 студената

Завршен је конкурс за смештај студената старијих година у домове Студентског центра Нови Сад који је трајао од 16. септембра до 1. новембра. Према коначној ранг листи, која је објављена на сајту СЦНС-а дом је добило 2.109 студената. У осам новосадских домова од 15. новембра, уселиће се 1.889, у Сомбору 73, а у Зрењанину 147 студената, а од 10. до 16. новембра трајаће конкурс за смештај студената старијих година из осетљивих друштвених група.
Претходно се од 30. септембра до 11. октобра у 10 студентских домова, уселило 380 бруцоша са 16 факултета и високих школа. У Новом Саду је примљено 326, Зрењанину 43, а у Сомбору 21 бруцош, као и 121 студент прве године из осетљивих друштвених група.
Директор Студентског центра „Нови Сад“ Зоран Мартиновић каже да су и ове године изведени врло обимни радови на уређењу студентских домова и Велике мензе.
– Након што смо прошле године реконструисали оба спрата велике мензе, ове године је урађено кречење комплетног простора, а окречен је и дом „Фејеш Клара“. Приводе се крају радови на реконструкцији купатила у домовима „Живојин Ћулум“ и „Цар Лазар“. А у финалној фази је и комплетна реконстуркција студетнског дома „др Зоран Ђинђић“ у Сомбору, прва од његове изградње – каже Мартиновић.
У домовима „Живојин Ћулум“ и „Цар Лазар“ реновира се 70 купатила. У свим купатилима ће бити демонтиране старе и уграђене нове керамичке плочице. Уграђују се нове ве-це шоље, лавабои, туш каде и тушеви, а уграђују се и нове канализационе и водоводне цеви и сливници. Такође ће у свим купатилима бити урађена нова хидроизолација, ормарићи са огледалима и купатилска галантерија, као и нове електричне инсталације и расвета.
Током претходне две године замењена су сва врата и уређене терасе у домовима „Слободан Бајић“ и „Вељко Влаховић“. Такође, реновирана су сва купатила у студентском дому „Никола Тесла“ и дом „Фејеш Клара“, док је у домовима „Слободан Бајић“ на „Сајмишту“ замењен кров, а у приземљу Спенса отворен је нов студентски ресторан, у ком од 11 до 14.30 може да се послужи 500 порција ручка.

 

Foto: Pixabay