Војводина

Мировић у општини Чока: Мост у Падеју у функцији до почетка лета

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на изградњи моста на реци Златици у насељу Падеј, у општини Чока, за шта је из покрајинског буџета преко Управе за капитална улагања Војводине издвојено 226 милиона динара.

„Радови напредују и план је да до почетка лета овај мост пустимо у функцију“, изјавио је Мировић након обиласка градилишта.

Пројектом је предвиђена изградња новог моста дужине 35,45 метара, изградња приступног пута од Улице Бранка Радичевића до моста преко реке Златице, и реконструкција дела пута од тог моста према мосту на реци Тиси. На мосту су предвиђене две пешачке стазе са обе стране.

Мировић је подсетио на то да је Покрајинска влада пре четири године завршила реконструкцију моста на Тиси у Ади, једне од незавршених инвестиција претходне покрајинске администрације, чиме је омогућено одвијање саобраћаја од Аде према Падеју.

„У мање развијене средине улажемо све више финансијских средстава. Ове године смо у реконструкцију локалних саобраћајница у Војводини уложили укупно око 7 милијарди динара, што је допринело безбеднијем саобраћају“, навео је Мировић.

Мировић је рекао да су у Војводини, осим саобраћајне инфраструктуре, у току велике и значајне вишегодишње инвестиције и у областима здравства и образовања.

Председница Општине Стана Ђембер изјавила је да је изградња моста на Златици важна не само за ту локалну самоуправу него и за регион.

„Покрајинска влада је разумела проблем који наша општина има и обезбедила је новац за изградњу“, рекла је Ђемберова и додала да је, док је радила скела, тај мост који је спона између Баната и Бачке, био функционалан. Отварањем моста на Тиси према Ади, транзитни саобраћај усмерен је делом и преко моста на Златици због чега је веома оштећен.

Догађају су присуствовали покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.