Политика

Вучић примио шефа дипломатије Азербејџана

Председник Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Азербејџана Џејхуна Бајрамова којем је изразио посебну захвалност због недвосмисленог става Азербејџана по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Вучић и Бајрамов су са задовољством констатовали да су билатерални односи на веома високом нивоу, утемељени на традиционално пријатељским везама, међусобном поверењу и привржености поштовању основних принципа међународног права, саопштила је прес служба председника Републике.

Преносећи поздраве председника Алијева, Бајрамов је изразио поштовање за независну спољну политику наше земље, као и за одличне резултате српске економије.

Током сусрета било је речи и о економској сарадњи двеју земаља, којој би свакако допринело и отварање редовне авионске линије између Београда и Бакуа.

Председник Вучић и министар Бајрамов разговарали су и о енергетској ситуацији.

Тим поводом, председник Вучић је указао на то да Србија изградњом гасне интерконекције са Бугарском постаје део Јужног гасног коридора и да ће јој уговор о куповини гаса из Азербејџана помоћи да осигура енергетску безбедност.

Вучић је изразио наду да ће Алијев посетити Србију поводом завршетка радова на гасном интерконектору Србија-Бугарска.

Том приликом био би одржан и састанак Савета за стратешко партнерство Србије и Азербејџана, што би пружило нове могућности за остваривање кључних заједничких интереса двеју земаља, наводи се у саопштењу.

 

Фото: Танјуг Јадранка Илић