Нови Сад

Почела 24. “Футошка купусијада”

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић отворио је данас традиционалну етно-манифестацију „Купусијаду” која се 24. пут одржава у центру Футога.

Према Ђурићевим речима, ова манифестација на најбољи начин представља привредне потенцијале Футога, локалне обичаје и туристичку понуду насеља, потенцирајући производњу здраве хране.

„Најбитније је да Купусијада иде напред из године у годину, да расте и да се препознаје као нешто што је аутентично, традиционално и нешто што је постао обичај у Футогу, а то је купус као производ који је заштићеног географског порекла и који је постао бренд града Новог Сада“, рекао је Ђурић.

Додао је и да ће град наставити да подржава разне манифестације и сајмове који су одлика мултикултуралности Новог Сада.

„Нови Сад је препознат као град различитости и овакви догађаји су одлика свих нас који живимо овде. Ми смо мултинационални град, настављамо даље да подржавамо овакве догађаје и органске произвођаче“, казао је Ђурић.

Акценат гастрономског дела је на припремању јела од футошког купуса, уз богат културно – забавни и едукативни програм.

Организатори су МЗ Футог, Културни центар „Младост“ Футог, Удружење „Футошки купус“, Пољопривредна школа са Домом ученика и основне школе из Футога, а покровитељ је Град Нови Сад.

 

Related posts

Вучић у Кишињеву са лидерима из региона о актуелним дешавањима

Новосадска ТВ

За Бадњи дан већина ради продавница скраћено, БОЖИЋ НЕРАДАН ДАН

Новосадска ТВ

ПРОСЕЧНА ПЛАТА У СРБИЈИ РАСТЕ – Мајска зарада достигла 100.170 динара

Новосадска ТВ