Друштво

Вучић: За седам дана почиње изградња ПРУГЕ Ниш – Димитровград

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је документација за изградњу пруге Ниш – Димитровград спремна, као и да ће радови почети у наредних седам дана.

„И Софија жели да се брзом пругом споји са Истанбулом, тако да када ми завршимо са Европљанима што градимо – са (председницом Европске комисије) Урсулом фон дер Лајен ћу да причам о томе, Београд – Ниш брзу пругу, сада имамо и брзу пругу Београд – Истанбул. До сад смо говорили о Будимпешти, а имаћемо Будимпешта – Београд – Ниш – Софија – Истанбул. До Истанбула, дакле, за осам, девет сати“, рекао је председник гостујући у понедељак у емисији Ћирилица на ТВ Хепи.

Председник је ово рекао након што му је представљен филм „Ја, Александар“ у коме се износе оптужбе на његов рачун, наглашавајући да истраживања друштвених мрежа показују да је више од 80 одсто негативног садржаја усмерено на њега, а преосталих 20 одсто на друге политичке актере.

„Али, то није нешто око чега треба да се жалим, јер када сам бирао да будем неко ко ће да доноси одлуке и да га мрзе, или статира, а буде вољен и омиљен – више волим ово прво. Тако сам могао да урадим нешто, као што је Београд на води, Прокоп, БАС, брза пруга Београд – Нови Сад“, рекао је председник.

Вучић је подсетио да је имао бројне критике и када је у питању била изградња аутопута Београд – Чачак, због уклањања храста, као и рушење барака у Херцеговачкој.

„Немојте овуда, ту је храст. Да ли треба да изгубимо још 300 људи, да погине без аутопута, на Ибарској – јер се они сви праве блесави и некоме се додворавају. А неће нико да се некоме не би замерио и за све је тако. Рушење барака на које нису имали право, ево кажем ја сам крив, и то би и по дану урадио. Данас имате нешто лепше него у Мајамију, и сви то знају и тамо долазе и сад више кажу да неће да руше али неко је морао да се избори против њих“, рекао је Вучић.

Очекује „прљаву кампању“, а за поруке које му се упућују да је „кретен, лудак“ и да ће му „бити одузета имовина, а сви хапшени и убијани“ председник одговара да нема имовине која може да му буде одузета.

„Можеш да избациш Вукана из стана и то је то. Ја немам рачуне и 35 станова у Београду. Мени нема ко да узме рачуне, јер их немам нигде ни у Русији ни било где“, рекао је председник.

Вучић је све негативне поруке према њему и понашање оценио као одраз немоћи и патолошке агресије.

Related posts

Вучић се састао са суоснивачем ЕПЛА СТИВОМ ВОЗНИЈАКОМ

Новосадска ТВ

Састали се Ђурић и Мартиновић – Граду Новом Саду нови лаптопови за бржи рад Градске управе

Новосадска ТВ

Јесењи распуст почиње данас, повратак у клупе у понедељак

Новосадска ТВ