Политика

Вучић у Шапцу: Подржаћу СНС на предстојећим изборима, они су најважнији

Председник Србије и члан СНС Александар Вучићи поручио је данас у Шапцу да ће на предстојећим ванредним изборима подржати СНС и заједно се борити са напредњацима.

Српска напредна странка прославља данас 15 година од оснивања у Шапцу, а Вучић је пред почетак страначког скупа поручио напредњацима да предстојећи избори треба да буду за њих најважнији.

„Покушаће да сруше све оно што сте ви стварали својом снагом и енергијом и зато је важно да се боримо, јер нећу да се склањам и правим неутралан, јер бити неутрална и не бити уз своју СНС је злочин према Србији и зато ћу да је подржим својом свим срцем и својом снагом и да се борим са вама“, нагласио је Вучић, кога је дочекао велики број људи испред спортске хале у Шапцу.

Казао је да је циљ да наставимо да градимо нашу земљу и да је чувамо.

Вучић је по уласку у пуну спортску халу поздрављен дуготрајним аплаузом, а свечаност је почела извођењем химне „Боже правде“.

„А они који би да вас замене и који би да вас победе, би у једном дану уништили српску војну неутралност. У једном дану би уводили санкције онима који су на нашој страни по питању КиМ и наставили би са својом политком према КиМ, а то је било пуштање Аљбина Куртија на слободу, погром српског народа 2004. године на КиМ, отцепљење Црне Горе 2006. и независно Косово 2008. и административни прелази према КиМ 2011.

И оно што су радили све време, катанчење наших фабрика и отпуштање наших радних људи. Наше је да радимо и градимо и правимо Србију бољом, богатијом, али да чувамо наше светиње и чувамо наше пријатеље и да чувамо нашу Србију. Хвала вам на великој енергији, љубави, вери у своју земљу и своју странку. Носим вам поздраве и Томислава Николића, заједнички ћемо учествовати у подршци СНС, овог пута. Живела Србија и СНС“, нагласио је Вучић.

Вучић: СНС променила земљу и донела Србији мир, сигурност и стабилност

Председник Србије и члан СНС Александар Вучићи поручио је данас на скупу СНС у Шапцу, поводом прославе 15 година постојања странке, да је СНС променила Србију и истакао да је то најнападанија политичка организација у историји земље, иако јој је донела мир, сигурност и стабилност.

„Вучевић је свом говору заборавио само две ситнице да вам пренесе, да то је да су му честитке упутили и Милорад Додик и лидери странака из Републике Српске, председник Нове српске демократије Мандић и Кнежевић, као и Томислав Николић, Ана Брнабић, Орлић који данас нису могли да буду са нама, али ће сви заједно бити у наредним данама и недељема“, истакао је Вучић.

Казао је да је поносан што је члан СНС.

„И ништа ми више од чланства у СНС није потребно, СНС је она политичка организација која је променила Србију, а најнападанија је политичка организација у историји Србије, а о којој нико никада ништа није хтео лепо да каже“, навео је Вучић.

Ваљда их је било срамота или су се устезали да је похвале, додао је Вучић.

„Али то је политичка странка која је оставила оно најлепше Србији – мир, сигурност и стабилност“, навео је Вучић.

Истакао је да је СНС оставила много веће плате и пензије, као и да је под њеном управом запослено 550.000 људи више него 2012. иако нас је мање.

„То је политичка странка која се бори за сваког радника, сваку фабрику, село, сваки локални пут, аутопутеве, која је изградила Србију као што ниједна странка пре није изградила и која може да се похвали резултатима“, навео је Вучић.

Зато сам сигуран да нам предстоји добра будућност, али је потребно да се ипак сви заједно мењамо, додао је Вучић.

„И зато сам поносан што сам члан наше странке и морате једну ствар да знате да се сви заједно морамо да се мењамо и учимо из сопствених грешака и да будемо оштрији и критичнији према себи. За то нам је потребно да погледамо себе у огледало и кажемо да не смемо да будемо арогнантни“, рекао је он.

Поручио је да су бирани да буду ту за људе и народ и покажу бригу.

 

Вучић: Избори 17. децембра одсудни, морамо победити убедљивије него икада

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће избори у Србији 17. децембра бити одсудни и члановима СНС на свечаном скупу поводом 15 година од оснивања странке поручио да нема опуштања и да је потребно да раде заједно, како би победили на изборима убедљивије него икада. Он је нагласио да ће увек подржавати напредњаке и да ће се на предстојећим страначким скуповима појавити са некадашњим председником странке Томиславом Николићем. „Бићу уз СНС и на овим изборима, ако ви то будете тражили, јер је то једини начин да Србија иде напред“, истакао је Вучић и поручио да сви заједно и председник и влада морају да раде заједно за Србију и њену будућност. Он је указао да нема разлике између противника „са лева и са десна“ и да би и једни и други водили политику оних који су им говорили да морају да се уједине и сруше Србију. „Зато ћу бити са Томом Николићем на сваком скупу“, рекао је председник.

Вучић је посебно поздравио жене и пензионере и поручио им да су сви свесни њиховог учинка за развој земље. „Жене, хвала што сте пордржавале стабилност, пензионери хвала за све. Ви сте најзаслужнијии за спровођење реформи, имаћете повећања пензија и помоћ од 20.000 динара и наставићемо са подршком“, рекао је председник. Младима је поручио да треба да се боре за своју Србију и будућност. „Млади, борба за Србију, борба за будућност – предаја није опција. Наставићемо европским путем, али ћемо чувати наше пријтеље, КиМ као део Србије, и никада никоме нећемо дати нашу Србију“, поручио је Вучић. Истакао је да је важно да Србија иде даље у научно технолошком напретку, реиндустријализацији, да долазе нове инвестиције и нове фабрике, као и да је посебно важно улагање у здравство.

„Нису само болнице које градимо, већ свака општина мора да има мамограф и наредне године свака општина магнетну резонанцу. Морамо да обезбедимо дужи живот нашој деци, бакама и декама, а не да иду у Београд и чекају прегледе“, рекао је Вучић. Образовање је суштина, додао је, и нагласио да у време претходне власти Србија није била на Шангајској листи те да сада јесте, али да је потребно још много улагати у образовање. Вучић је рекао да је посебно поносан на то што је Србија показала да је независна, слободна држава која сама доноси своје одлуке. „Поносан сам на такву политику, и то је политика СНС“, поручио је Вучић.

 

Фото: Танјуг, Раде Прелић

Related posts

Вучић се састао са европским комесаром за проширење Вархејијем

Новосадска ТВ

Новосађани могу бесплатно да се реше СТАРОГ НАМЕШТАЈА И БАШТЕНСКОГ ОТАПАДА, акција траје месец и по дана

Новосадска ТВ

Данас сунчано, али хладно, до нула степени

Новосадска ТВ