Друштво

Одлаже се почетак железничког саобраћаја на релацији Суботица-Сегедин

Иако најављено за 23. октобар, до даљег се одлаже поновно успостављање железничког саобраћаја између Суботице и Сегедина.
Разлог за одлагање ове дуго очекиване железничке везе између два погранична града је у томе што на мађарском делу пруге још увек нису у потпуности финализовани завршни радови и спроведена неопходна тестирања уређаја на самој прузи.
Иако су с наше стране границе у договореном року завршени сви потребни инфраструктурни радови и спроведена сва неопходна тестирања како би воз који тако дуго чекамо поново превозио путнике од Суботице до Сегедина, обавештавамо јавност и путнике да се почетак саобраћаја одлаже. Са компанијом „Инфраструктура железнице Србије“ предузели смо и радове на уређивању привремене железничке станице „Теретна“ у Суботици како би путници у понедељак могли да се возом запуте ка Сегедину, за шта међу грађанима Србије влада велико интересовање. Уверени смо, међутим, да нећемо дуго чекати и да ће се већ у новембру успоставити железнички саобраћај на овој релацији. Сигурни смо и у брзину и стручност наших мађарских колега који посвећено и даноноћно раде на томе да сви технички и безбедносни услови буду испуњени како би воз поново повезао наша два погранична града. Путнике молимо за још мало стрпљења и разумевања – каже в.д. директор „Србија воза“ Иван Булајић.
Капитални и свеобухватни радови на брзој прузи Београд-Будимпешта започети су у октобру 2021. године, а подразумевали су и потпуно уклањање шина постављених 1869. године. Нова брза пруга пројектована је за брзину од 120 километара на час за путнички, и 80 километара на час за теретни саобраћај.

Related posts

Вучић са Мишелом о односима Србије и ЕУ, ситуацији на КиМ, плану ЕУ за раст ЗБ

Новосадска ТВ

Пао кран у Веселина Маслеше

Новосадска ТВ

Вучић: Важни састанци у Паризу од суштинског значаја за Србију

Новосадска ТВ