Србија

Акција тзв. косовске полиције на седам локација на северу КиМ, пронађено оружје, нема ухапшених

Такозвана косовска полиција извршила је данас претресе на укупно седам локација на северу Косова и Метохије, у вези с догађајима у Бањској 24. септембра, изјавио је заменик директора полиције за регион Митровица Север Ветон Ељшани.

Ељшани је прецизирао да су претреси извршени на четири локације на северу Косовске Митровице, на две у Звечану и на једној у Бањској по, како је навео, налогу суда, преноси Радио Контакт Плус.

Он је додао да су на једној од локација, односно у стану у једном од три солитера у северном делу Косовске Митровице, пронађени оружје, муниција и експлозивне направе.

На тој локацији налазе се тимови за уклањање експлозивних направа тзв. косовске полиције и Кфора.

Ељшани је потврдио да су сви случајеви претреса у вези са догађајима у Бањској 24. септембра и да нема ухапшених.

Ељшани је претходно за Танјуг рекао да припадници тзв. косовске полиције изводе полицијску акцију у северном делу Косовске Митровице у вези с догађајима у Бањској 24. септембра и да је у току претрес једне стамбене зграде у близини главног моста.

Припадници полиције носили су шлемове, поједини су имали панцире и фантомке, присутни су били полицајци у цивилу, као и једно возило Еулекса.

Фото:Танјуг

Related posts

Вучић: Мој сан је најразвијенија Србија у овом делу Европе, а Курти сања ратове

Новосадска ТВ

Вучевић одржао састанак са представницима компаније “Holcim group” и “Lafarge BFC Србија”

Новосадска ТВ

„ОСНОВНУ ПОТРОШАЧКУ КОРПУ ПОКРИЋЕМО КРОЗ МИНИМАЛНУ ЗАРАДУ“ Премијер Вучевић: Ако се постигне договор са синдикатима имаћемо двоцифрен скок за 2025. и подигнут стандард

Ivona