Архива

Вучић са Манчом о погоршању ситуације српске заједнице на Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са командантом команде здружених снага НАТО у Напуљу, адмиралом Стјуартом Манчом, изразио озбиљну забринутост због драстичног погоршања већ тешке ситуације српске заједнице на КиМ.

Он је рекао да Србија очекује од КФОР-а да задржи неутралну позицију и да проактивно делује у цилу спречавања било каквог нарушавања безбедносне ситуације на терену.

Вучић је на Инстаграму саопштио да је имао „добар и отворен разговор“ са адмиралом Манчом, у коме су разменили мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у регионима Западног Балкана и Блиског истока.

„Изразио сам озбиљну забринутост због драстичног погоршања већ тешке ситуације српске заједнице на КиМ и поновио да Србија подржава ангажовање КФОР у стриктном, потпуном и непристрасном спровођењу мандата на основу Резолуције СБ УН 1244, као и да очекујемо да КФОР задржи статусно неутралну позицију и да проактивно делује у цилу спречавања било каквог нарушавања безбедносне ситуације на терену“, написао је Вучић на Инстаграм налогу „buducnostsrbijeav“.

 

Фото: Инстаграм (buducnostsrbijeav)

Related posts

Вучић:Земље Квинте да хитно спроведу мере које би гарантовале сигурност Срба

Новосадска ТВ

Екипе “Градског зеленила” синоћ интервенисале на новосадским улицама

Новосадска ТВ

Вучић: Сутра имамо НАЈВАЖНИЈЕ РАЗГОВОРЕ О ЛИТИЈУМУ

Новосадска ТВ