Друштво

РАТ У ИЗРАЕЛУ Страдало готово 2.000 Израелаца и Палестинаца

Пети дан сукоба израелске војске и Хамаса. Комисија Уједињених нација саопштила је да већ постоје „јасни докази“ о ратним злочинима које су током окршаја у Појасу Газе, као и у Израелу починиле обе сукобљене стране, укључујући убијање цивила.
Према последњим подацима, готово 2.000 је изгубило живот у сукобима. Амерички председник Џозеф Бајден саопштио је да САД повећава војну помоћ Израелу да би се оснажио ПВО систем „Гвоздена купола“. Стигао први авион са америчком муницијом.

САД са Израелом и Египтом раде на коридору за евакуацију цивила из Газе

САД разговарају са Израелом и Египтом о успостављању коридора за евакуацију цивила из Појаса Газе, у тренутку када израелска војска врши ударе на ову палестинску енклаву, после напада Хамаса током викенда, саопштио је саветник за националну безбедност САД Џејк Саливен.
„Фокусирани смо на ово питање, у току су консултације. Детаљније се о томе разговара међу оперативним агенцијама и не желим да то превише износим у јавност у овом тренутку“, рекао је Саливен новинарима у Белој куци, преноси Ројтерс.

8.30 – Израелска војска убила најмање 1.000 инфилтрираних наоружаних Палестинаца

Израелска војска је данас саопштила да је убила најмање 1.000 наоружаних Палестинаца који су се од суботе инфилтрирали у Израел.

8.26 – Хамас:Током ноћу у израелским нападима на Газу убијено најмање 30 људи

Најмање 30 људи је убијено, а стотине су рањене током ноћи у нападу Израела на десетине циљева у Појасу Газе, тврди милитантна организација Хамас која има власт у овој палестинској енклави.

7.55 – Израелска војска: Приоритет је елиминисати руководеће људе Хамаса

Убијање руководећих припадника палестинске милитантне групе Хамас главни је приоритет израелске војске, изјавио је војни портпарол Данијел Хагари.

7.20 – Број погинулих Израелаца премашио 1.200

Број погинулих Израелаца од почетка напада палестинске милитантне групе Хамас премашио је 1.200, саопштила је данас израелска војска.

6.42 – Израелци погодили кућу команданта Хамаса, убили његове рођаке

У израелским ваздушним нападима на Газу током ноћи погођена је кућа рођака војног команданта палестинске групе Хамас Мохамеда Деифа, а погинула су његова деца и рођаци.

06.35 – Израелска војска: Протеклог дана погођено више од 200 мета у граду Газа

Израелска војска погодила је током протеклог дана више од 200 циљева у приобалном делу града Газа, које је означила као „гнездо терориста“ палестинске милитантне групе Хамас.

 

Фото: Hassan Eslaiah (STR), AP Photo

Related posts

Почела седница Скупштине Србије о изменама Закона о локалним изборима

Новосадска ТВ

Васкршња честитка градоначелника Ђурића

Новосадска ТВ

„Новосадски карневал бродова“

Новосадска ТВ