Спорт

Шахисткиње Црвене звезде освојиле треће место на Купу европских шампиона

Шахисткиње Црвене звезде освојиле су треће место на треће место на Европском клупском купу, популарном Купу европских шампиона, који је одржан у Драчу, саопштио је ШШ.

У саопштењу се наводи да су шахисткиње Црвене звезде у конкуренцији 26 европских екипа поделиле од другог до четвртог места, али им је на крају на основу додатних критеријума припала бронзана медаља.

У екипи Црвене звезде биле су велемајстор Елина Даниелиан (Јерменија) 4,5/7, женски велемајстор Јован Рапорт (Румунија) 2,5/5, интермајстор Лилит Мрктчијан

(Јерменија) 4,5/7, женски интермајстор Адела Великић (Србија) 4,5/6 и женски интермајстор Јована Срдановић (Србија) 2/3.

Прво место је освојила румунска екипа Суперчес, а друго Гаруда Ајка БСК из Мађарске.

„У опен конкуренцији учествовало је 84 екипа, а једини представник Србије екипа ШК Змај из Београда заузела је 13. место. За Змај су наступили: ИМ Бојан Максимовић (БИХ) 3/6, ИМ Милош Станковић (СРБ) 4/7, ВМ Мераб Гагунасвили (ГЕО) 5/6 (сребрна медаља на 4. табли), ИМ Алекс Крстуловић (ХУН) 2,5/6, ИМ Новак Пезељ (СРБ) 4/6, ИМ Владимир Луковић (СРБ) 4/5 и ФМ Андреј Шуковић (МНЕ) 4,5/6“, навео је ШШ.

Одличан резултат су оствариле и чланице репрезентације Србије на својим таблама.

„Теодора Ињац је на четвртој табли мађарске Гаруда Ајка БСК остварила најбољи резултат (4,5/6) и освојила златну медаљу, док је још једна репрезентативка Србије Адела Великић на истој табли освојила сребрну медаљу за појединачни резултат (4,5/6). Ињац је имала бољи перформанс рејтинг од Великић“, додаје се у саопштењу ШШ.

Наредни домаћин овог престижног и најмасовнијег европског клупског такмичења биће Шаховски савез Србије.