Нови Сад

Градоначелник Ђурић поздравио студенте прве године студија на Правном факултету

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаности поводом пријема студената прве године основних академских студија који је уприличен у Амфитеатру Правног факултета Универзитета у Новом Саду.

-Честитам почетак нове школске године свим студентима, професорима, асистентима и свим запосленима на Новосадском Универзитету. Ове године Правни факултет Универзитета у Новом Саду уписало је 513 студената, што потврђује колико је Правни факултет радио на унапређењу наставног процеса и одговарао изазовима савременог доба и велике конкуренције. Немам дилему да ће ти млади људи бити вредни и марљиви студенти и ја им желим срећан почетак академског школовања – изјавио је градоначелник Ђурић.

Градоначелник Ђурић је истакао да Град Нови Сад кроз различите програме помаже студентима да се брже развијају и усавршавају, те да више од 10 година активно подржава рад Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду кроз стипендирање 20 даровитих студената са месечним стипендијама у износу од 22.000,00 динара, а подржава и програм „Универзитетска професионална пракса студената“.

Студентима и присутнима су се обратили и декан Правног факултета проф. др Татјана Бугарски, државна секретарка у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић, државна секретарка у Министарству правде Бојана Шћепановић, председник Апелационог суда Дарко Тадић, јавни тужилац Врховног јавног тужилаштва и в.ф. главног јавног тужиоца Апелационог јавног тужилаштва у Новом Саду Татјана Лагумџија, као и председник Адвокатске коморе Владимир Бељански који су им пожелели много среће у предстојећим студентским данима, те их охрабрили на почетку новог поглавља у животу.

Related posts

Вучевић:Уверен сам да су оптужбе посланице Кернс према СПЦ потпуна неистина

Новосадска ТВ

  Дaни отворених врата Градске пореске управе Града Новог Сада

Новосадска ТВ

Ивана Вулета трећа у скоку у даљ на митингу Дијамантске лиге у Стокхолму

Новосадска ТВ