Војводина

Суботичка болница обележила 182 године постојања

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић присуствовао је обележавању 182 године постојања Опште болнице у Суботици. Од првих дана настанка и две болесничке собе, ова болница данас представља стуб здравства најсевернијег града Србије, и пружа здравствене услуге за више од 300.000 становника, са 670 болничких постеља.

Суботичка болница поседује најквалитетнију савремену медицинску опрему, примењује све иновативне методе лечења и сврстава се у ранг најрепрезентативнијих здравствених установа у Србији.

Према речима проф. Гојковића, Покрајинска влада је у претходних неколико година за функционисање ове болнице издвојила скоро милијарду динара, а врхунац улагања, заједно са Владом Републике Србије, представљаће пројекат опште реконструкције постојећих објеката, за који је завршена пројектно-техничка документација и чија се реализација очекује у најскорије време.

Догађају су присуствовали руководство и запослени Опште болнице у Суботици, председник Скупштине града Суботице Балинт Пастор и градоначелник Стеван Бакић.