Хроника

Сахрањена тројица Срба убијених у Бањској

У присуству великог броја грађана данас су сахрањена тројица Срба убијена 24. септембра у Бањској, на северу Косова и Метохије, у сукобу с тзв. косовском полицијом.

Бојан Мијаиловић је сахрањен на новом гробљу у Лепосавићу, а Игор Миленковић у селу Граничане у општини Лепосавић, док је Стефан Недељковић, из Звечана, сахрањен у Врњачкој Бањи.

Поворку са телом Недељковића из Звечана је испратило више хиљада мештана, а током шпалира који се формирао кроз Краљево на путу ка Врњачкој Бањи, где је прошла поворка са телом, људи су страдалом Недељковићу одали пошту држећи упаљене бакље.

Од куће Миленковића у Лепосавићу до села Граничане такође се формирала велика колона грађана и возила Хитне помоћи који су били у посмртној поворци. Возачи санитета укључили су ротациона светла како би одали почаст свом страдалом колеги Миленковићу.

Велики број грађана Лепосавића опростио се и од Мијаиловића.

Тела тројице убијених Срба предата су јуче породицама на Институту за судску медицину у Приштини, где је обављена обдукција.

Породицама нису уручени обдукциони налази, иако су надлежни приштински органи саопштили да је обдукција завршена.

Недељковић, Мијаиловић и Миленковић су убијени у сукобу локалних Срба и такозване косовске полиције, 24. септембра, у селу Бањска, на северу Косова и Метохије.

У сукобу у Бањској страдао је и припадник тзв. косовске полиције Африм Буњаку.

 

Фото: ТВ Мост видео

 

 

 

Related posts

(ФОТО) ДЕЧАК ОДУШЕВИО ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА Ево шта му је малишан поручио

Ivona

Вучић: Од Београда до Суботице за сат и 10 минута

Новосадска ТВ

Градски карневал и традиционални дочек Дечије нове године у „Леденој шуми“

Новосадска ТВ