Србија

Радоичић се одазвао позиву државних органа, дао изјаву у МУП-у

Милан Радоичић одазвао се позиву државних органа Републике Србије и у својству грађанина, данас дао изјаву у Министарству унутрашњих послова о догађајима у Бањској, 24. септембра, на северу КиМ, када су убијена тројица локалних Срба и један припадник тзв. косовске полиције.

Радоичић је данас у 10 часова, у пратњи свог адвоката, приступио у просторије Министарства унутрашњих послова, како би у својству грађанина дао изјаву на околности трагичног догађаја у месту Бањска, рано ујутру у недељу, 24. септембра 2023. године, саопштио је МУП.
О наведеном ће у форми извештаја бити обавештено Више јавно тужилаштво у Београду, које ће предузети даље процесне мере и радње из своје надлежности, наводи се у саопштењу.

Радоичић је, посредством свог адвоката Горана Петронијевића, јуче саопштио да је поднео неопозиву оставку на место потпредседника Српске листе а поводом догађаја у Бањској навео да је 24. септембра са својим сународницима дошао на север КиМ у пределу тог села како би охрабрио српски народ са тог подручја у пружању отпора терору режима Аљбина Куртија.

У обраћању јавности које је јуче Петронијевић прочитао на конференцији за новинаре, Радоичић је навео да о том доласку није обавештавао никога из структура власти Републике Србије, нити из локалних политичких структура са севера Косова и Метохије, нити је од њих имао било какву помоћ.
Он је обавестио „прогонитеље српског народа“ да је обавио све логистичке припреме за одбрану српског народа и да то нема везе са његовим претходним политичким деловањем.

„Обавештавам све дежурне прогонитеље српског народа, од Куртија до његових бројних иностраних помагача, да сам лично обавио све логистичке припреме за одбрану нашег народа од окупатора. Овај мој чин није имао никакав други карактер, нити намеру и нема никакве везе са мојим ранијим политичким ангажманом“, навео је Радоичић у саопштењу.

Он је у том саопштењу такође написао да је спреман да се у вези са овим догађајима одазове позиву надлежних органа Републике Србије.

У сукобу с такозваном косовском полицијом у Бањској, у општини Звечан, 24. септембра су убијени Стефан Недељковић из Звечана, као и Бојан Мијаиловић и Игор Миленковић из Лепосавића, а страдао је и полицајац Африм Буњаку, преноси Танјуг.