Нови СадНС сервис

Почињу радови на уређењу спортско-рекреативног комплекса дуж кеја у Новом Саду

Београдски и Сунчани кеј дуж Дунава симбол су Новог Сада и „капија“ на улазном правцу из Петроварадина; једно од најлепших шеталишта дуж целог тока Дунава. Град Нови Сад је кеј са новосадске стране уредио у савремен простор намењен спорту, рекреацији, разоноди и другим видовима ангажовања слободног времена, који је потребно континуирано одржавати у циљу очувања ове вредне целине.

Министарство туризма и омладине Републике Србије финансира реализацију пројекта Уређење спортско-рекреативног комплекса дуж кеја у Новом Саду у износу од 127 милиона динара.

У оквиру овог пројекта биће реализовани радови на замени облоге од тартана уз делимичну поправку ивичних елемената и подлоге, у дужини од 4,1км стазе за трчање на Сунчаном и Београдском кеју, од канала ДТД до „Морнарице“ у Новом Саду.

Терен за мали фудбал на Сунчаном кеју добиће нову траву и реквизите, a биће изведени радови и на поправци ограде и замени сигурносних мрежа.  Уговором су обухваћени и радови на два тениска терена на којима ће се извршити линирање, као и радови на два дечија игралишта која се налазе код Веслачког клуба „Данубиус“ на којима је планирана замена подлоге и реквизита.

На две теретане на отвореном у непосредној близини комплекса „Ђачког игралишта“ биће изведени радови на постављању нове сигурносне подлоге, као и постављање нових реквизита.
Припремни радови дуж Сунчаног кеја започети су данас, на делу од „Морнарице“ до Штранда. Пројекат ће се реализовати фазно, о чему ће јавност бити благовремено обавештена, а завршетак се очекује до краја текуће године.

 

Related posts

Орлић расписао локалне изборе за 17. децембар

Новосадска ТВ

И данас натпросечно топло, удари ветра олујне снаге у Банату и Подунављу

Новосадска ТВ

У Србији данас претежно сунчано и топло, ноћ уз кишу и краткотрајне пљускове

Новосадска ТВ