Србија

Бранбић: Пензионерске картице ступају на снагу, попусти у више од 620 обејеката

Предсдница Владе Србије Ана Брнабић нагласила је да пензионерске картице, за које се до сада пријавило више од 920.000 старијих суграђана, сутра ступају на снагу што ће им омогућити да користе погодности у више од 620 обејката, установа, трговинских ланаца.

„Од сутра можете да посетитие више од 620 објеката, усанова, трговинских ланаца где ћете моћи да остварите значајне попусте и уз све прикупите додатне бодове за нове, додатне погодности“, рекла је Бранбић у Обреновцу где је присуствовала Дигиталној експедицији која, између осталог, има за циљ да најмађим и најстаријим суграђанима прближи све могућности које доноси интерент.

Брнабић је апеловала и на остале понзионере који се још нису пријавили за пензионерске картице то учине.

Нагласија је да је захваљући Дигиталном каравану, који би, како је планирано, требало да обиђе сваки град и сваку општину у Србији, циљ да млађи и најстарији усвоје нове, додатне вештине.

„На тај начин остављамо траг на читав развој земље и не само то, захваљући чињеници да млади у свему овоме подучавају најстарије суграђане премошћавамо генрерацијски јаз и правимо нове комуникације, што је у новом дигиталном добу послебан проблем и слабост коју ми у Србији успевамо да исправимо“, рекла је Брнабић.

 

Фото: Влада Републике Србије Пеђа Вучковић