Нови СадНС сервис

Почињу радови на санацији Руменачког пута

У оквиру санације приоритетних саобраћајница, булевара и улазно-излазних праваца, Град Нови Сад приступа радовима на рехабилитацији коловозне конструкције Руменачког пута, који је део државног пута IIА – 111.
Радови ће се изводити од кружног тока на Булевару Европе до почетка навоза на надвожњак према насељу Руменка.
Како би се у што мањој мери реметили саобраћајни токови на овој изразито фреквентној саобраћајници, радови ће се реализовати фазно, по деоницама, тако да у сваком моменту буде проходна по једна коловозна трака.
Прва фаза радова, која обухвата деоницу од улице Сајлово 31 до навоза на надвожњак, почиње у понедељак, 2. октобра. Радови ће се најпре изводити на десној страни (гледано из правца града), а за поправку обе коловозне траке на наведеној деоници потребно је око 20 дана. Пошто је у питању деоница са по једном саобраћајном траком по смеру, биће привремено додата површина поред коловоза за потребе успостављања саобраћајне траке за супротан смер.
По завршетку радова на наведеној деоници Руменачког пута, радови ће у наредној фази бити извођени према кружном току на Булевару Европе, на делу саобраћајнице са разделним острвом, односно са по две саобраћајне траке по смеру. За време извођења радова на једној коловозној траци, двосмерни саобраћај одвијаће се на супротној траци.
Радови ће бити обезбеђени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом, а апелује се на учеснике у саобраћају да буду стрпљиви, повећају опрезност и прилагоде брзину кретања условима на путу.