Друштво

Петронијевић: На страни Радоичића нема одговорности; Радоичић: О својим акцијама на КиМ нисам обавестио власти у Београду

Пуномоћник Милана Радоичића, адвокат Горан Петронијевић изјавио је данас да сматра да нема потребе његовом штићенику да надлежни органи постављају питања, али ако га буду звали одазваће се позиву. Пуномоћник Милана Радоичића, адвокат Горан Петронијевић прочитао је обавештење Радоичића који је у њему навео да је заједно са сународницима да је доишао у Бањску на КиМ како би охрабрио српски народ у пружању отпора терору режима Аљбина Куртија.
„На северу бораве специјалне јединице тзв. косовске полиције које нелегално тамо бораве, а у складу са резолуцијом 1244. А ако је неко нелегално тамо то су они као и неке паравојне формације. Мислим да на страни Радоичића нема одговорности, да ли ће то сматрати органи Србије остаје да се види. Они су дошли у своју земљу и у своју кућу“, рекао је Петронијевић.

Он је поновио да косовски полицајац није страдао од пуцњаве већ од експлозије.

Радоичић: О својим акцијама на КиМ нисам обавестио власти у Београду

Пуномоћник Милана Радоичића, адвокат Горан Петронијевић прочитао је обавештење Радоичића који је у њему навео да је заједно са сународницима да је доишао у Бањску на КиМ како би охрабрио српски народ у пружању отпора терору режима Аљбина Куртија.
Он је обавестио „прогонитеље српског народа“ да је обавио све логистичке припреме за одбрану српског народа и да то нема везе са његовим политичким деловањем.
Навео је и да о томе нису биле обавештене власти у Београду и да није имао никакву помоћ одатле.
Сазнања иду ка томе да су Срби страдали на нерегуларан начин
Пуномоћник Милана Радоичића, адвокат Горан Петронијевић је изјавио да за обдукцију убијених Срба на северу Косова и Метохије није било разумевања, као и да Еулексу нису дозволили да присуствују обдукцији страдалих.

„Нека сазнања иду ка томе да тројица нису на регуларан начин страдала већ да су након предаје стрељани, а други да је рањен па оверен. Трагови тога могу да се нађу са добром анализом, али приштински органи то не дозвољавају. То је једна озбиљна сумња да се нешто озбиљно ту крије. Моја сумња може ићи у том правцу“, рекао је он на конференцији за новинаре.
Према његовим речима, настојаћемо да дођемо до истине.
„Недостатак истине и доводи до сукоба, зато се ви медији држите проверених ствари“, поручио је он.
Не могу да дајем судове да ли је снимак на ком је Радоичић аутентичан
Пуномоћник Милана Радоичића, адвокат Горан Петронијевић је рекао да не може да даје никакве судове да ли је снимак Радоичића на ком се он наводно налази у пуној ратној опреми у манастиру Бањска аутентичан и додао да није истина да је био на Војно медицинској академији, јер није повређен.

Он је то одговорио на питање да ли је снимак који су приказале приштинске власти, а на ком се наводно види Радоичић у пуној ратној опреми аутентичан и додао да не може да коментарише јер снимак није ни видео.
„Не могу да дајем никакве судове, снимак нисам видео“, рекао је он на конференцији у Београду.
Петронијевић је демантовао информације да је Радоичић био на ВМА, јер, како је рекао, није био повређен.