Политика

Мировић и Ђурић о изборима: Одлука у наредним данима

Одговарајући данас на питања новинара, током обиласка градилишта у склопу Гимназије „Лаза Костић“, на Телепу у Новом Саду председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић казали су да ће грађани у наредним даним бити обавештени да ли ће бити одржани избори на локалном и покрајинском нивоу, те да није распуштена Скупштина Војводине, односно да градноначелник није поднео оставку.

Мировић је појаснио да је „за друштвени живот благородно да се грађани изјасне на изборима и да се провери да ли владајућа странка има поверење бирача“.

– Да ли ће, када и шта ће бити по питању избора у покрајини остаје да се види наредних дана – истакао је Мировић. – Странка не функционише по систему директива, већ се састајемо, анализирамо али и ослушкујемо шта опозиција тражи. Право питање у вези избора треба да буде упућено опозиционим странкама. По том питању имамо највише недоумица јер колико видим у једном дану преподне су за изборе, а поподне већ нису, а ни међусобом нису усаглашени.

Мировић је нагласио да је СНС спреман за изборе и да су дефинисани рокови који су предложени.

– Најчистије је да грађани дају свој суд о томе шта смо радили и шта нуди опозиција. Не бојимо се тога. То је демократија – рекао је Мировић. – Да ли и како ће се то процедурално реализовати и на којим изборним нивоима ће грађани учествовати остаје да се види.