КултураНови Сад

Дечија недеља од понедељка у Новом Саду

Дечија недеља од понедељка у Новом Саду

Дечија недеља у Новом Саду биће обележена од 2. до 8. октобра, под слоганом „Велико срце деце Србије“ најављено је данас на конференцији за новинаре у Градкој кући. Присутнима се, том приликом обратила чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић која је истакла да ће се у оквиру овогодишње Манифестације одржати преко 60 тематски различитих бесплатних програма, намењених деци различитог узраста и позвала Новосађане да учествују у њима.

– Сви знамо колико су деца важна и колико је њихово правилно и безбрижно одрастање значајно за будућност, а одговорност за то носимо сви. Град Нови Сад, током целе године води одговорну социјалну политику и настоји да кроз бројне пројекте и активности брине и доприноси бољем положају наших најмлађих суграђана и ствара подстицајно окружење за њихов раст и развој. Обележавање „Дечије недеље“ је прилика да скренемо пажњу јавности на положај и права деце у нашем друштву, али и да бесплатним и тематски различитим програмима промовишемо праве вредности и врлине – изјавила је Данијела Костић.

Традиција обележавања „Дечије недеље“ дуга je више деценија, уређена је Законом и организује се сваке године у првој пуној недељи месеца октобра, ради подстицања и организовања разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених деци и предузимања других мера за унапређивање развоја друштвене бриге о деци и породици. Град Нови Сад овај програм спроводи посредством Градске управе за социјалну и дечију заштиту, а програм манифестације реализује Удружење „Живот као инспирација“.

Представница тог Удружења и координарка манифестације Љиљана Маширевић се захвалила новосадским школама, предшколским установама, као и свим родитељима који ће своје време издвојити да би деца гледала представе, концерте, учествовала у радионицама, ликовним колонијама, спортским и културним садржајима и другим активностима.

– Велика нам је част и задовољство што су се деца одазвала и на наш ликовно-литерарни конкурс „Велико срце деце Србије“ те су нам пристигли радови и из других локалних самоуправа, а не само Новог Сада. Ова недеља биће посвећена емпатији, неговању доброчинства и љубави и представљаће прилику да искажемо колико су нам деца важна, те да створимо неке нове вредности које ће нам бити упориште у будућности – нагласила је Љиљана Маширевић.

Сви садржаји манифестације „Дечја недеља“ су бесплатни, а програм је доступан на овом линку: http://www.novisad.rs/sites/default/files/program_dechija_nedelja.pdf
Нови Сад, 29. септембар 2023. године

Related posts

Брнабић: Србија је у дигиталилној сфери постала пуноправни члан ЕУ

Новосадска ТВ

СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ обележен показном вежбом у гимназији „Лаза Костић“

Новосадска ТВ

У Србији данас променљиво облачно и свежије, местимично краткотрајна киша

Новосадска ТВ