Политика

Брнабић: Надам се да ће избори бити у децембру

На седници владе Владе Србије нисам давала никакве датуме, али верујем и надам се да ће избори бити одржани у децембру, рекла је данас премијерка Ана Брнабић поводом информација које су се појавиле у појединим медијима да је наводно на седници тражила од министара и државних секретара да све уредбе и прописи које су у процедури буду усвојени до половине октобра.

„Информација коју сте добили од људи који су били присутни на седници владе није тачна. Нисам давала никаве датуме.

Што се мене тиче, ја верујем и надам се да ће бити у децембру. Ми смо увек спремни за изборе, ја сам говорила да мислим да је боље да се одрже пре, а не касније и коначно, и пре два месеца сам рекла да је моја оставка на столу и да опозиција уколико жели изборе крене у разговоре око техничких детаља“, рекла је Брнабић новинарима у Београду.

Брнабић је додала да је све у складу са оним о чему су причали раније, али и у складу са захтевом опозиције из септембра месеца.

Брнабић: Буџет ће бити усвојен пре распуштања Скупштине Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће буџет Србије за следећу годину бити усвојен пре распуштања Скупштине. „Ми смо одговорна власт. Буџет је спреман, очекујем да ће бити почетком октобра у скупштини и идемо са усвајањем буџета. То усвајање буџета ће омогућити додатно повећање пензија, додатно повећање плата у јавном сектору и повећање минималца које ће први пут у Србији ићи на више од 400 евра“, рекла је Брнабић одговарајући на питање новинара да ли ће буџет Србије бити усвојен пре распуштања Скупштине Србије. Додаје је да ће све оно што је Влада обећала, и испунити. На питање новинара да ли има информације о томе ко су били наоружани људи у Бањској и каква је улога Милана Радојичића у томе, Брнабић је одговорила да медиј који јој је упутио то питање преноси сваку „реч (министра унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаља) Свечље као да је истина“. „Свечја каже да се неко лечи на ВМА, а ви потрчите да видите да ли је заиста на ВМА. Верујем да сви имате све информације, питајте Приштину“, рекла је премијерка. Додала је да новинарка Н1 није рекла истину када је рекла да је власт ћутала три дана поводом догађаја у Бањској, пошто се председник Александар Вучић обратио истог дана у 20 сати.

Брнабић: Наставља се терор Аљбина Куртија над Србима на КиМ

Премијерка је, на питања новинара о дешавањима на северу КиМ, рекла да косовска полиција од јутрос врши претресе у српским општинама на северу, да су ушли у КБЦ „Косовска Митровица“ изјавила да се наставља терор Аљбина Куртија.

„Наставља се терор Аљбина Куртија над Србима на КиМ, потпуно очекивано у складу са свим оним што смо причали и што председник Србије Александар Вучић прича већ месецима, терор и малтретирање Срба на Косову и Метохији“, рекла је Брнабић.

Она је након отварања првог индустријског биолошког постројења за пречишћавање отпадних вода у Београду, у фабрици „Смурфит Каппа доо“, истакла да су једини циљ и једина жеља Куртија да протера све Србе са Косова и Метохије.

„Пратимо ситуацију, разоговарамо и са КФОР-ом, са међународном заједницом, а од јутрос председник Вучић има састанке на ту тему, чула сам се и са директором Канцеларије за КиМ Петаром Петковићем, наставља се терор“, закључила је Брнабић.

 

 

 

 

Related posts

Цена дизела непромењена, а бензин јефтинији за динар

Новосадска ТВ

Вучић:Србија поносна на пријатељске везе и стратешко партнерство с УАЕ

Новосадска ТВ

Вучевић:Страдање српског народа током ратова потврда континуиране геноцидне политике

Новосадска ТВ