Политика

Вучић: Курти систематски уништава српски народ, Дан жалости је због смрти свих који су страдали

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија обележава Дан жалости због смрти свих људи који су страдали на КиМ, односно и због тројице убијених Срба и убијеног полицајца.

Вучић је на РТС-у рекао да су, из угла Устава Србије, сви они држављани наше земље.

“Мислим да је то цивилизацијска и озбиљна одлука”, рекао је Вучић.

Вучић је, одговарајући на критике албанског премијера Едија Раме који је рекао да је Дан жалости најгори сигнал који је Србија могла да пошаље и позвао ЕУ да дигне узбуну на највиши ниво, казао да Рама није говорио истину.

Он је објаснио да су српске општине на северу КиМ имале Дан жалости због убијених Срба, али је, како каже, Србија обележила Дан жалости због свих убијених, додајући да није први пут да Рама не говори истину.

Вучић је рекао да ће указати и на лицемерје када је реч о европским вредностима о којима је говорио Рама, подсетивши да је 2015. године дошло до великог сукоба у Куманову између албанских терориста који су напали Македонију, која је, иначе, чланица УН.

Погинуло је осам полицајаца, рекао је Вучић, и додао да је тада била “државна” сахрана у Приштини, са униформама УЧК, те да тада Рама, нити било ко из Европе, није држао придике.

На сахрани је био, указао је Вучић, и Иса Мустафа.

“Ово је Бег Ризај један од убијених терориста, подигнут му је споменик”, рекао је Вучић и навео да је споменик обилазио и полагао свеће Рамуш Харадинај.

“Толико о њиховим принципима и европској будућности”, рекао је Вучић.

Како каже, оно што је било одвратније јесте што су у српској јавности говорили да је потребно да имамо Дан жалости, те да власт то не сме “јер мора да слуша неког споља”, а када је Влада ипак прогласила дан, онда су упитали, кога ми то жалимо.

“Ако ви не жалите никога, ми имамо”, рекао је Вучић.

Курти систематски уништава српски народ, Срби на КиМ пролазе кроз пакао

Председник Србије изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти систематски уништава српски народ на Косову и Метохији, додавши да Срби на КиМ пролазе кроз пакао.

„Не можете да оправдате убиство полицајца, без обзира на то што тај полицајац, по закону, нема шта да тражи на северу. Нема оправдања за то. За то надлежни органи морају да реагују. Али тим људима је дотерало цара до дувара. Курти је систематски уништавао и уништава српски народ. Он мрзи спрски народ. Мисли да су српски народ Рашић, Радомировић и остали бедници који служе свима против сопственог народа“, рекао је Вучић.

Он је рекао да не зна шта је била идеја Срба који су се окупили и ушли у сукоб са такозваном косовском полицијом, али је нагласио да је сигуран да су ишли да чувају своје куће и да се спреме за неке будуће нападе.

„Годину дана имам информације да се људи спремају на отпор. Они то не крију. Они су били веома разочарани тиме што сам их молио да склоне барикаде. Они су били против тога и мени су то замерили. Мислим да сам тиме сачувао стотине српских глава“, рекао је председник Србије.

Вучић је истакао да Срби на Косову и Метохији живе другачији живот.

„Њихове жене неко малтретира сваки дан, њихову децу неко малтретира сваки дан, на њихову децу неко пуца“, рекао је председник, додавши да Срби на КиМ пролазе кроз пакао и не могу лепо да живе.

Он их је позвао да на миран начин добију оно што им припада и да се на миран начин тражи да се склони Куртијева полиција.

„Да све пробамо на миран начин, а да нам последња опција буде да морамо да штитимо животе наших људи. Мир је наш интерес и позивам их на то“, рекао је председник.

Говорећи о камионима којима су Срби блокирали пут у ноћи између суботе и недеље, Вучић је рекао да једно возило купљено у Хрватској, а друго од „Србина или Албанца у Медвеђи“.

Вучић: Убиство полицајца за осуду,за мене Срби убијени у Бањској нису терористи

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је, иако је убиство албанског полицајца за сваку осуду, за њега као председника Србије тројица Срба који су погинули у Бањској нису терористи.

„Без обзира на то што албански полицајац, по слову закона, нема шта да тражи на северу обезбеђивања саобраћаја, по Бриселском споразуму потписаном пре 11 година, нема оправдање. И за то ће наши органи предузети одговарајуће кораке,“ рекао је Вучић за РТС и додао да су сви настрадали породични људи.

Додао је да данас има много више информација него у недељу и да ће од Приштине тражити да пошаљу снимке из дрона како је полицајац убијен.

„Свакако мора да се сноси одговорност за то, али морате да видите да то убиство није планирано. Није дошао неко, па прислонио пиштољ па га упуцао“, навео је Вучић.

Нагласио је да су, према најновијим информацијама, постављане барикаде, а не замке.

„Јер је реч о људима који су после Куртијевог терора који траје 10,11 година од Бриселског споразума, од шиканирања до упуцавања Срба. Онда кажу „Вучићу ти си знао, јер си говорио и у Америци да ће то да се деси. Ја сам то говорио већ годину дана од барикада. Тада сам имао тешке разговоре и са Радојчићем и са многим другима. И увек сам морао да их разумем због ситуације са којом су се суочавали. Оно што они нису могли да виде, а што сам видео је нешто шира слика и зато сам их молио да се повуку са барикада,“ рекао је Вучић.

Додао је да је разговарао и имао тешке разговоре између осталог са Миланом Радоичићем и другим Србима након што су постављане барикаде.

„И морао сам да их разумем, јер су били у праву због ситуације са којом се суочавају. Али, оно што сам ја видео је шира слика и молио сам их да се повуку са барикада“, рекао је Вучић.

Навео је да је полицајац био рањен од експлозива који је служио да отежа склањање барикада и додао да је до размене ватре дошло након експлозије.

Рекао је да не зна да ли је полицајац настрадао од експлозива или од пуцњаве, али да то свакако не умањује тежину дела, али да објашњава природу и стварне намере Приштине и косовске полиције.

„Ми ћемо свој посао у складу са законима Републике Србије да обавимо. Испитаћемо све што се догодило, данас знамо много више. То значи да ћемо се понашати као правна држава. Ми смо се запрепастили да Еулекс ћути и да не издаје саопштење. Они су задржани у Централно-оперативној сали, одакле су пратили ко се куда креће. Кажу да је то била координисана акција Кфора и Еулекса“, додао је Вучић.

Оценио је да је чудно да сви ћуте о томе.

„А одбијени су јер се знало шта им је намера према Србима. Они су, одбијајући Еулекс, пошли да ликвидирају све Србе. Да ли их је било 30-40. Сваки дан повећавају. А сада су почели да смањују своја херојска дела. Прво су причали да су шесторица, седморица убијена“, рекао је Вучић.

Вучић:Знам ко је Радоичић, али не знам ко је био са њим на КиМ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да свакако познаје потпредседника Српске листе Милана Радоичића али да није упознат са тиме ко је по наводима био са њим у инциденту који се догодио на северу јужне покрајине.

Председник је ово рекао одговарајући на питање новинара да ли зна ко „командује Србима на КиМ“ и нагласио да не потврђује да Милан Радоичић „командује“, али да свакако зна ко је он.

„Знам Милана Радоичића, ове друге не знам, нити знам ко је био нити сам било кога препознао, сада сам чуо за ове људе. Видео сам да су лагали да је овај Вулинов телохранитељ, тај човек је био са Вулином пре 10 година. Мислим на главног идеолога Свечљу, који саопштава то преко београдских медија па нам је саопштио да је Вулинов телохранитељ убијен, тај човек је био у цивилној заштити и пре 10 година када је Вулин био шеф канцеларије за КиМ у манастир Грачаница је ишао и он је тај један из његовог обезбеђења од тада“, рекао је председник.

Вучић је додао да због помињања тог телохранитеља говоре да је то „доказ да је умешана Безбедносно информативна агенција“.

„Ви се осмехнете на то, они говоре да је то озбиљно па кажу ево га документ који доказује да је Војска Србије дала све, а на документу то није никакав примопредајни документ већ оно што вам иде уз нешто и то ћемо видети да ли је фалсификат или не јер ВБА и Војна полиција од данас воде истрагу“, рекао је председник гостујући у емисији Око на РТС.

Само за тај један документ, додао је председник.

„Замислите нашли су тамо 300 комада нечега и нашли једно пешадијско оружје које има документ који иде уз пиштољ, пушку или нешто, где је било и тако даље. Нема никаквог реверса, примопредаје или било чега. Дакле све што су говорили лагали су“, рекао је председник.

Вучић је упитао коме би у Београду одговарало нешто такво у овом тренуку.

„Ајде ми покажите једног човека у Београду коме би то одговорало, само једног“, рекао је председник.

На питање да ли пре свих ових дешавања тзв. Косово полако губи „најзначајнији ресурс који има – америчку подршку“ и да ли овим инцидентом Приштина враћа америчку подршку, председник је рекао да је то свакако тако и да су они све што се десило на најпрљавији могући начин искористили.

„Јер они када убију осам полицајаца онда је то ослободилачки чин, када се код Адема Јашарија појави оруђе и оружје за три војске онда је то национални херој. А Срби су терористи и дивљаци и Србе све морате да испитате и истражите, све да похапсите и побијете али ово су ипак национални јунаци“, рекао је председник.

Вучић је рекао да је са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем имао расправу у Бриселу и да му је Курти објашњавао како то није тачно.

„А он се увек жали нешто, као тетка нека само цмиздри, Вучић ме вређа…..иако га никад не вређам понекад само, када претера му кажем неку реч и ништа више од тога. Трудим се да користим аргументе и на озбиљан начин све кажем“, рекао је председник.

На питање новинара какав је његов однос са Куртијем, и да ли разговарају на српском, председник је рекао да разговарају на енглеском и да се Курти буни када му он нешто каже на српском.

„Почне да виче тамо, да крешти инглиш, инглиш“, рекао је председник.

На питање које су мотиве имали Срби који су учествовали у инциденту и да ли је у питању незнање, нестрпљење, наивност председник је рекао да је то можда – све наведено.

„Можда је и нешто горе, можда и не знам шта још, то је на надлежним органима да установе али ја морам да вам кажем да ја знам кроз шта ти људи пролазе и на ово упозоравам годину уназад. Од првих барикада у августу и септембру, после таблица. Па онда у децембру када је то буквално дошло до ивице, ја од тада то говорим свима“, рекао је председник.

Вучић: Неће бити колона као из Карабаха иако то желе и чекују

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да неће бити избегличких колона Срба са КиМ као Јермена из Нагорно-Карабаха, иако то многи желе и очекују.

„Неће бити колона као из Карабаха иако то желе и чекују“, рекао је Вучић за РТС и истакао да је Курти ујединио све Србе, на све могуће начине.

Вучић је објаснио да ситуација на КиМ „ври“ и да су људи страдали у недељу за све Србе на северу мученици и свеци.

Он је подсетио да постоје људи који траже и питају када ће српска војска да уђе на КиМ, а да су међу њиама „лажни десничари из кафана“.

„На три мртва сународника ће нам рећи ‘ви нисте интервенисали’, са правом, а да сам интервенисао са правом би ми питао неко што сам убио 5.000 људи, шта год урадио нема добре одлуке за мене, а неко мора да је донесе“, рекао је Вучић.

Вучић је додао да би формирање заједнице српских општина на северу значило да је полиција тамо у српским рукама, што Курти не жели, и најавио даљу борбу.

„Тражићемо озбиљне механизме и борићемо се, ово ће озбиљно да их уздрма, знају да сазнајемо све више како се то дешавало“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су графити под називом „кад се војска на косово врати“ који се појављују по Србији у складу са резолуцијом 1244, а за повратак до 1.000 српских војника и полицајаца по тој резолуцији каже да међународна заједница неће дозволити.

Он је поновио да се признање тзв. Косова неће догодити док је он председник Србије и подсетио да се заветовао и на устав Србије и на Мирослављево јеванђеље да ће водити рачуна о КиМ.

Вучић: Молим међународну заједницу да не притиска Београд даље

Председник Србије Александар Вучић је, коментаришући актуелну ситуацију на Косову и Метохији, позвао међународну заједницу да не притиска Београд даље.

Коментаришући наводе да постоје два лидера земаља западног Балкана који су незадовољни политиком председника привремених приштинских институција Аљбина Куртија, Вучић је рекао да не постоји нико ко верује да Курти жели добро.

„Не постоји нико ко верује да тај човек, сем оних који су руке окрвавили 90-тих баш на Косову убијајући Србију, бомбардујући Србију, они који су били највећи подржаваоци, који су рушили све што су могли да сруше – нема других који мисле да он жели било какво добро“, рекао је Вучић за РТС.

Како је рекао, оно што је данас урађено са такозваним контра-терористичким мерама на КиМ, то значи да могу да упадају по кућама, да раде шта хоће.

По његовој оцени, видеће се шта ће на то да кажу КФОР и сви остали.

„Када је реч о одлукама, ја молим међународну заједницу да не притискају Београд даље, ја их као Бога молим. То је моја молба – не радите то. Знате ви добро ко је за све ово крив. Нећете имати шта више Србији да кажете. Прво сте говорили како је ту Левијатан погинуо, па како је Почуча погинуо, па погинуо неки трећи. Само им је било тешко да кажу да је то обесправљени српски народ“, истакао је Вучић.

Председник Србије је навео да не сме да се изузме из вида да је убиство полицајца тешко кривично дело. И да није полицајац, како каже, убиство човека је тешко кривично дело.

„За то нема – али. Све друго је срамота како се према Србима и Србији понашају“, закључио је Вучић.

Вучић: Више се може постићи у разговору са САД у дијалогу, него са ЕУ

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да Београд у дијалогу са Приштином више може постићи у разговору са САД, него са ЕУ.

„То вам најотвореније кажем, јер ти људи, бар неки, покушавају да реално сагледају ствари. Јер са више разумевања посматрају ствари у Србији“, рекао је Вучић за РТС.

Додао је да у САД Србија има и отворене противнике, попут приштинског лобисте сенатора Боба Менендеза, који је оптужен за подмићивање и коруптиван однос с тројицом бизнисмена из Њу Џерсија.

„Менендез, који је оптужен за лоповлук и криминал, што је примао све наше противнике и одавде, највећи албански лобиста после Елиота Енгела, је спречавао да узмемо Хамере по повољним ценама. Сад смо те Хамере купили и добили, а стигло их је 66 од 118. Али не само то“, рекао је Вучић.

Нагласио је да је билатерална сарадња Србије и САД напредовала, последњих година у многим областима, а да немири са КиМ од недеље угрожавају те односе.

„У нашим односима са Америком нам није требало, али је Куртију наравно ово требало“, закључио је Вучић.

Вучић: Породице убијених Срба би сутра требало да добију тела

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да очекује да ће тела убијених Срба на северу Косова, породицама бити предата сутра ујутро, ако Пришитна не буде правила додатне проблеме.

Председник је рекао, гостујући на РТС-у, да се највише плаши како ће реаговати породица убијеног Мијаиловића коме су пуцали директно у главу.

Додао је да имају лица која су спремна да буду заштићени сведоци да тврде да је упуцан директно у главу, да је оверен и хладнокрвно убијен.

Вучић је рекао да је било проблема око обдукције, јер је тражено да иде један наш стручњак.

Посебно су правили проблем око Миленковића који је убијен са 12 метара и то у тренутку када је бацио пушку и подигао руку.

„Да ли сте приметили и питали се да фали тај део снимка из дрона, пошто ви волите на РТС да пуштате Свечљине снимке из дрона“, питао је председик Србије.

Правили су, рекао је председник, проблем супрузи Миленковића и тражили су да за обдукцију мора да доведе децу да дају ДНК, јер њен супруг нема живе родитеље.

Отац убијеног Недељковића је поднео све мушки, рекао је Вучић.

Председник је прецизирао да су убијени Стефан Недељковић, Бојан Мијаиловић и Игор Миленковић.

Вучић: Знам да шта год донесем као одлуку, да ћу ја бити крив

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас, говорећи о ситуацији на КиМ, да ће – шта год да донесе као одлуку, он бити крив.

Говорећи о притвореним Србима, рекао је да ће њихов притвор трајати док се Куртију буде свиђало.

„Србија је крива – за шта то тачно“, упитао је Вучић и додао да је сто пута говорио да изазивају гнев српског народа и да су на ивици устанка, а да они кажу да је он договорио то са Србима.

На питање каква је комуникација између Војске Србије и команде Кфора, Вучић је одговорио да је коректан и професионалан, а да је генерал Ристућа озбиљан човек.

Вучић је рекао да не зна да ли је реално да ће Кфор да преузме заштиту на северу и да то не може да обећа.

“Знате, претходне три ноћи спавао сам укупно сат и 40 минута. Са старијом децом се нисам ни чуо, у ствари са Данилом јесам на секунд, питао ме за то доле, малог Вукана кад спава пољубим и пре него устане. Нит ме чује нит ме види, нити кукам нити било шта, али знам да шта год да донесем као одлуку, само ћу ја бити крив”, рекао је Вучић.

Како је рекао, за једне који то и не мисле, биће издајник чак и за оне који су Куртија и све терористе пуштали на слободу, који су ћутали на независност Косова када је проглашено, када су ћутали када смо имали погром 17.марта.

“И сви ће они да вам држе предавања. Као и они други који ће да вам кажу, а што подржавате те Србе, болеснике и лудаке, нама је европски пут. Дајте нам велику конференцију да се одрекнемо Косова итд… и једнима и другима је крив само један човек, то није Аљбин Курти, то је Вучић. Можда зато што је био председник (Борис) Тадић у својој изјави био нешто коректнији, зна шта је то. Сви ови други – никоме није Курти крив”, рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише цитат Александра Тијанића о рату 1999. године, који је рекао да се „све ово десило због лажи споља и глупости изнутра“, председник Вучић је рекао да свакако да нисмо увек паметно и мудро реаговали, али да је сигуран да је споља било и превише лажи.

Вучић је показао поједине дневне новине и упитао да ли то има негде у свету.

“Погледајте, ово су новине одштампане на Дан жалости и толико колико нема слободе у нашој земљи. Цела прва страна – Вучић је за све крив, цела друга страна Свечљија све што каже, а онда шта каже Еди Рама. Даље, Курти за ово није крив, Вучић прети Алиши Кернс итд”, показао је Вучић.

Упитао је што то раде својој земљи.

“Пустите што мене нападате за све, што то радите својој земљи? Је л’ ви мислите да сам ја тема и мета зато што сам ружан и дебео. Не, зато што је мета Србија, да Србија буде уништена. Да вас питам да нађете новине на албанском да су овакве, а код њих демократија цвета, а код нас нема и то слушам од Куртија сваки дан”, прокоментарисао је Вучић.

Вучић: Србија је самостална и војно неутрална, нису јој потребни спонзори

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је Србија самостална земља која је војно неутрална, додавши да јој нису потребни спонзори, него партнери.

„То је наш избор. Можда није најмудрији, али је наш“, рекао је Вучић за РТС.

Додао је да се прецењује значај Србије, те да је њен значај мањи него што мисле њени грађани.

„Али колико год да је мањи, важно је да чувамо своје небо, да сами чувамо своју земљу, да бринемо о својој будућности и да сами доносимо одлуке. Независна Србија, самостална Србија је нешто чиме се поносим, нешто што смо изградили у последњих 10 година, нешто што није био случај. Нама нико са стране не одређује какве ће владе да буду, нити је то могуће. То не можете да замислите, то је немогуће“, рекао је председник.

Одговарајући на питање о томе да је његов говор пред Генералном скупштином Уједињених нација био ближи идејама БРИКС-а, него идејама Европске уније, Вучић је рекао да Србија 60 одсто своје размене има са земљама Европске уније, али да Кина значајно расте, као и многе друге азијске земље.

Он је рекао да Србија са Азербејџаном прави највећи уговор са једном земљом у последњих много година.

„То је преко 300 милиона евра за нашу наменску индустрију“, навео је Вучић.

Додао је да се полако смањује удео у укупној размени са Европском унијом, али да је она и даље најважнија за Србију.

„Она је најважнија за нас у политичком, економском и у сваком другом смислу. Да ли ми се то увек свиђа или не, о томе не морам да говорим, али је то пут Србије и у овом тренутку други не постоји. Да ли ће неки од мојих наследника за 10 година или 20 година да размишља другачије, врло је могуће и не искључујем ту могућност. Да ли ми у Европској унији имамо 22 од 27 земаља које су признали независно Косово? Онда вам је много теже да разговарате са људима у Европској унији, него са људима из БРИКС-а“, поручио је Вучић.

Он је навео да је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао, приликом разговора са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем, да му Запад никад неће опростити говор пред ГС УН.

Коментаришући изјаву високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља да је Европска унија уређена башта, а све око ње џунгла, Вучић је рекао да поштује Бореља и захвалио се Европској унији на „сваком динару“, али је поручио да је Борељ „мало улепшавао стање у сопственој башти, а старим наочарима посматрао баште оних у окружењу.“

Вучић: Код Бањске су била и лица специјализована за борбу против Срба

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су у акцији на северу Косова и Метојије учестовала и лица из тзв. Прешевске долине специјализована за борбу против Срба, након што је претходно Еулекс задржан у оперативном центру.

„Знамо зашто Еулекс није могао да буде ту. То је зато што нису била само лица са територије КиМ, већ су то била лица специјализована за борбу прови Срба између осталог и из Прешевске области која су починила вишестрка кривична дела“, рекао је Вучић за РТС.

Он је казао и да се неки од њих налазе на потреницма Србије, попут А. Мухарема који је имао шест најтежих кривичних дела – од производње до промета опојних дрога, проституције, разбијништва, свега другог.

Како је рекао, он је 2021. имао зашититу АКИ – тзв. косовске обавештајне службе и био са 50 сународника је укључен у обуку у једној европској земљи где га је спровела њихова екстремистичка дијаспора, „све уз песме о Адему Јашарију“.

Он је прецизирао да се ради о плаћеницима који су „добро обучени, али не претерано храбри“, јер су, како је рекао тукли снајпером.

Председник је навео и да не зна колико је Срба учествовало у дешавањима која су се десила у недељу.

Вучић: Русија има разумевања за позицију Србије

Председник Србије Александар Вучић, одговарајући на питање новинара да ли Русија има разумевања за данашњу политику Србије, рекао да има разумевања за позицију Србије и да претпоставља да би они волели да он мање говори о интегритету Украјине.

„Ја сматрам да су за нас принципи веома важни. Ако се на једном месту одрекнеш принципа, они више не постоје“, рекао је председник, гостујући у емисији ОКО на РТС.

Председник је на питање да коментарише 1999. годину када су зачети поменути принципи, рекао да је то нешто око чега се и данас ломе копља и нешто што не може лако да се објасни.

„Сви ће они на западу рећи није то исто, другачије је знаш десило се то и то. А онда је кнедла у грлу, само кажете па исто то кажете у Лугањску и Доњецку. Јесте, није како год окренете погажени су правни принципи, што су чињенице. При томе не мислим да смо ми били цвећке и да нисмо правили разне глупости и штетне ствари. Али поставља се питање, је ли Србија нападнута одлуком Савета безбедности УН? Није. Поштује ли се данас Повеља УН на примеру Србије и Резолуција 1244? Не“, рекао је председник.

Он је додао да се КФОР и НАТО стално позивају на свој мандат који су добили Резолуцијом 1244, а како је рекао, нигде не постоји могућност да они одбију захтев Србије за улазак њених трупа, а они су одбили.

„Нигде не пише да се оставља могућност да то буде могуће – одбили су. Сви други, а да кажете ево КФОР се држи Резолуције 1244, како се ви онда други фактори не држите Резолуције 1244, како земље које учествују у КФОР-у се позивају на Резолуцију 1244, а ви други се не позивате и не признајете Резолуцију 1244. Где су принципи?Шта хоћете, да будем лажов? Да се некоме додворавам да би ми сачували главу? Због чега, што би моја глава била важна – важна је толико што сам рекао истину“, рекао је председник.

Вучић је нагласио да се исто тако, у случају инцидента на северу КиМ, истина неће зауставити.

„Ако сте мислили да зауставите и мислили да нећемо да инсистирамо на свему да се сазна сваки детаљ, не пренебрегавајући кривицу наших људи кад кажем наших – мислим наших сународника. Своју политичку одговорност и све друго, шта год хоћете, никакав проблем. Само ћемо да истражимо шта се све тачно догодило, да видимо јесу ли Срби хладнокрвно убили полицајца, а да видимо јесте ли ви некога хладнокрвно убијали и што Еулекс није дошао“, рекао је председник.

 

Фото: Танјуг Сава Радовановић