Нови Сад

Грађани су показали велико срце за Константина и Детелинару

Традиционална хуманитарна осма по реду манифестација “Срцем и музиком за Детелинару”, одржан је у уторак испред робне куће у Улици Миленка Грчића. Грађани су том приликом обезбедили 205.000,00 динара за лечење петнајестогодишњег Новосађанина Константина Јанковића кои има церебралну парализу.

Неколико стотина Детелинараца је уживали у доброј атмосфери за коју су се побринули представници школа и вртића са Детелинаре, Николина Шарчевић из Кикинде, Јана и Елена Црномарковић, Бојана и Снежана Срдановић и „Бубика и круг компани“, као и феноменалне жене из музичке групе „Ми и Ла на штиклама“.
Публици су се са песмама и свирком представила и талентована деца из краја. Присутни су могли да уживају и у играма најмлађих чланова „КУД Велико коло“.
За забавни део атмосфере је као и до сада задужем Хаос Аниматори, дворац Ласло и екипа „За бољу и лепшу Детелинару“.
Кутије за донације Константина Јанковића који има 15 година коме је по рођењу због недостатка кисеоника касни у психомоторном развоју, а његова дијагноза је церебрална парализа инфантилис спастица Г800. Потребна су му средства за још две операције фибротомије у Русији, нова инвалидска колица са мотором, реквизите за вежбање у кућним условима и опрему за асистивну технологију.

Хуманитарну манифестацију “Срцем и музиком за Детелинару” организовали су Удружење грађана „Нови Сад“, Музичка школа „Ми & Ла 021“ и фб. група „За бољу и лепшу Детелинару“.
Манифестацију су подржали Град Нови Сад, Универекспорт, ЈанАудио, Нафтахем доо., Тоза Марковић доо., Карин Комерц доо., МаксБет, Интесект, пекаре Крости и Решко, Јавна предузећа Паркинг Сервис, Градско Зеленило и Градска Чистоћа, Дворац Ласло, Минаква, спортисти Марко Станковић, Зоран Ракић и наши сјајни волонтери који су допринели да манифестација прође у најбољем реду.