Друштво

Бањска и даље под блокадом, Јариње и Брњак затворени су за пролазак из централне Србије

Ситуација у селу Бањска, након сукоба тзв. косовске полиције и локалних Срба, и даље је напета.
Улазак у село и даље није дозвољен, док мештани могу излазити и улазити због медицинских потреба, као и у куповину основних намирница, рекао је за Танјуг заменик директора тзв. косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани.

 

Ељшани је рекао да су две особе ухапшене у хотелу у селу Бањска, након што је, како он тврди, на паркингу хотела пронађен аутомобил пун оружја.
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић претходно је саопштио да Срби на северу КиМ пролазе незапамћени терор „о коме нећете чути реч осуде од стране међународних представника“, те да у српске куће улазе специјалци Росу и пребијају цивиле, шамарају их и вређају.
„Током дана на северу су на више сати били приведени возач и техничар српског санитета у базу Росу на Брњаку. Разбијени су данас делови комплекса Рајска бања, а троје запослених је произвољно ухапшено. Такође, косовска полиција је демолирала и просторије Поште у Бањској“, истакао је Петковић у синоћњем саопштењу .

Јариње и Брњак затворени

Већ 48 сати административни прелази Јариње и Брњак затворени су за пролазак из централне Србије на Косово и Метохију. Пунктови су у том правцу затворени чак и за пешаке.
Припадници косовске полиције и даље немају ни незваничну информацију када ће прелази бити отворен.
Тренутно пролазак из централне Србије на Косово и Метохију могућ је само на административном пункту Мердаре.

 

Фото: Танјуг (ДОПИСНИК КиМ (СТР))