КултураНови Сад

 Спектакуларном бициклистичком трком завршена манифестација Тоур Де Фрушка

Тоур Де Фрушка је  манифестацији која је намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта уопште, чији је покровитељ Покрајинска влада, а подељена је у три категорије – спорт, привреда и туризам.   Ове године одржана је у мају и протеклог викенда, када је у Врднику у јесењем руху дочекала спортисте из земље и региона, Европе, али и Кине.

Јесење издање манифестације „Тоур Де Фрушка“, завршено је у недељу спектакуларном бициклистичком трком ДРУМСКИ ИЗАЗОВ, која је окупила преко 300 такмичара.  Првог дана манифестације, професионални спортисти, али и рекреативци, били су у прилику да учествују у ТРАИЛ тркама у дужинама од 7 и 15 километара по прелепим фрушкогорским стазама, а овај све популарнији спорт, привукао је преко 500 такмилара , укључујући и најстаријег тркача од 89 година, а поред домаћих,  Они најмлађи, такмичили су се у ове две дисциплине, прилагођене њиховим узрастима, а у свим катергоријама подељене су вредне награде за прва три места !

Председник Покрајинске владе Игор Мировић означио је  јучрашњи почетак велике бициклистичке трке „Друмски изазов-Попов чот“ у дужини од 55 и 110 километара, и притом нагласио да је циљ ове манифестације да  Врдник и Фрушка гора буду место развоја спорта, бициклизма, одговорног односа према заштити животне средине и уопште развоја туризма као гране која има велики потенцијал. Врдник је, када је реч о бањама, трећа бања по посећености у Србији, а овакве манифестације доприносе бржем развоју у будућности – истакао је Мировић, који је уједно и председник Организационог одбора те манифестације.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, председник Бициклистичког савеза Србије Радомир Павловић, члан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, директор манифестације „Тоур де Фрушка“ Иван Арпаш и други.

Наредне године организатори најављују још једну важну трку ГРАН ФОНДО НОВИ САД, која је врло  препознатљива  и важна као бренд на светској мапи бициклистичких трка !