Политика

Пошта Србије: Обустављен рад поште у Бањској због упада албанских терориста

ЈП „Пошта Србије“ саопштила је данас да је обустављен рад поште у Бањској, на Косову и Метохији због, како су навели, упада албанских терориста у објекат поште прошле ноћи и велике материјалне штете коју су направили.

Како се наводи, приликом упада албанских терориста причињена је велика материјална штета, оштећена је имовина и украдена опрема.

„Албански терористи тим вандалским чином, не само да су довели до тога да ће привремено бити обустављено пружање поштанских услуга Бањској, него су, инспирисани неодговорном и опасном политиком Аљбина Куртија, свесно и намерно наставили са застрашивањем и уништавањем свега што је српско на КиМ, као и отежавањем несметаног кретања, рада и свакодневног живота свих оних који се противе неразумној политици привремених органа власти у Приштини“, наводи се у саопштењу.

ЈП „Пошта Србије“ истиче да тренутно, због блокаде коју спроводе особе наоружане дугим цевима, није у могућности да тачно утврди размере причињене штете, а да ће јавност бити накнадно обавештена о томе када ће пословница поште у Бањској отпочети са радом.