Култура

Специјалном пројекцијом филма „Кристина“ вечерас у Арени почиње Нови Сад филм фестивал

Нови Сад филм фестивал почиње данас у Новом Саду, а ревијални програм отпочеће вечерас, 21. септембра од 21 час када ће у биоскопу Arena Cineplex бити приказан вишеструко међународно награђиван филм Кристина редитеља Николе Спасића. Улазнице у продаји!

До сада је филм Кристина приказан на великом броју значајних светских фестивала и освојио је бројне међународне награде укључујући награду за најбољи први филм на фестивалу ФИДМарсеилле у Француској, награду за најбољег европског редитеља у успону на Севилле Еуропеан Филм Фестивалу у Шпанији, специјално признање младог жирија на Муестра де Цинема де Ланзароте у Шпанији, награду за најбољи домаћи и за најбољи међународни филм на фестивалу Мерлинка, као и награду за најбољу режију на Мартовском фестивалу. Вечерашњом пројекцијом почиње његова биоскопска дистрибуција, а улазнице можете купити на благајни биоскопа Arena Cineplex.

Више од 20 филмова из 12 земаља света публика ће гледати од 21. до 24. септембра у Новом Саду током Нови Сад филм фестивала на више локација, међу којима је и биоскоп Arena Cineplex.

Публика ће у биоскопу Arena Cineplex моћи да погледа део главне интернационалне такмичарске селекције фестивала и филмове попут франсуцког Афтер, хрватског Сигурно мјесто и српског Индиго Кристал који су међу најуспешнијим играним филмовима младих редитеља. Такође, у Арени ће бити приказани и филмови регионалне селекције студентског кратког играног филма.

Глумац Džon Sevidž је овогодишњи инострани лауреат Нови Сад филм фестивала за допринос светској кинематографији, док је наша легендарна Мира Бањац лауреат награде за допринос домаћој кинематографији.

Оснивач фестивала је Културни центар Новог Сада. Програм Нови Сад филм фестивала, сви заинтересовани могу пронаћи на сајту фестивала, као и Фејсбук и Инстаграм профилу Нови Сад филм фестивала.

Карте можете купити на у Гигстиx-у, а купљену карту за фестивал неопходно је заменити за наруквицу од 22. до 24. септембра од 9 до 18 часова у Културном центру Новог Сада.