Политика

Вучић: Санкције Москви биле главна тема, али Србија има своју политику

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је на радном ручку који је у Њујорку организовао шеф европске дипломатије Жозеп Борељ главна тема било питање увођења санкција Русији, али да је он рекао да Србија има своје ставове и своју политику.

„То је била главна тема, сви су ми држали придике. Прво су ми пријатељи из Европе очитали лекцију по том питању, мушки сам поднео. Рекао сам да имамо своје ставове и своју политику“, рекао је Вучић за РТС из Њујорка на питање да ли су на јучерашњем неформалном ручку помињане санкције и да ли је на састанцима које је још имао било притисака на Србију да их уведе Москви.

Вучић је рекао да су на ручку затим сви из окружења, како је додао, да би им се додворили, рекли да не напредују брзо, иако су увели 100 одсто политике ЕУ, „за разлику од једне земље“.

„Некима није ни потребно да имају своје владе, јер им све пошаљу из Брисела, али су се сви хвалили тиме што су урадили, за разлику од једне земље, а неће да изговоре реч Србија. Рекао сам слободно изговорите“, пренео је Вучић.

Он је додао да није била у питању само Приштина, што и није земља, већ ентитет, него и две земље које су рекле да су испуниле све „за разлику од једне земље“.

„Мислите Србије. Да се јасно зна ко је овде слободарски орјентисан, ко има своју владу, стварно своју владу и своју политику“, рекао је Вучић и додао да је упитао и што њих неће да пусте у ЕУ, ако већ неће Србију.

Он је оценио да је био добар састанак и да Борељ добро све разуме, али да му они који, како каже, стварно одлучују из Берлина, Париза и понекад из Вашингтона, не дају да буде искрен до краја.