Војводина

Мировић: Покрајинска влада издвојила 114,5 милиона динара за свеобухватну реконструкцију Ђачког игралишта у Новом Саду

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове у оквиру комплекса Центра за спорт Факултета спорта и физичког васпитања – Ђачког игралишта у Новом Саду, истакавши да је Покрајинска влада определила 114,5 милиона динара за реконструкцију отвореног фудбалског терена, постављање вештачке траве и расвете, набавку опреме, замену 500 столица, као и за санацију свлачионица и бетонског терена.

„У току је највећа и најсвеобухватнија реконструкција Ђачког игралишта које има велику традицију у Новом Саду. Наша намера је да Ђачко игралиште добије нови квалитет са стандардом који ће омогућити да се овде одвијају такмичења и током ноћи и да га уведемо у систем професионалног одржавања”, изјавио је Мировић.

Мировић је подсетио на то да је Покрајинска влада финансирала и реконструкцију атлетске стазе укупне површине 5.699 квадратних метара са четири траке за трчање, чиме су створени квалитетнији услови за реализацију наставног процеса и такмичења и за бављење спортом.

Мировић је овом приликом најавио да ће нови објекат Студентског културног центра бити у функцији у наредна три месеца.

„У универзитетском кампусу ће до краја године почети и радови на изградњи студентског ресторана, а у припреми је и пројектна документација за Научно-технолошки парк 2. Улажемо у Универзитет јер желимо да подигнемо стандард запослених и квалитет наставе“, навео је Мировић.

„Ђачко игралиште основано је 1936. године и један је од симбола Новог Сада. Захваљујући Покрајинској влади у реконструкцију и опремање Ђачког игралишта уложено је више од 148 милиона динара“, изјавио је декан Факултета спорта и физичког васпитања проф. др Небојша Максимовић и истакао да од осамдесетих година није било већих улагања.

За комплекс Ђачког игралишта биће набављени и столови за текбол, један од најбрже растућих спортова у свету.

Обиласку радова је присуствовао и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.