ЗабаваСрбија

Дисквалификација у такмичењу у излежавању у Црној Гори! Остало их четворо!

Ако организатор етно села, где се одржава досад најдуже такмичење у излежавању, буде желео, лако би се уписао у Гинисову књигу рекорда! Од 18. августа, када је своје позиције заузео 21 такмичар, остало их је четворо!

У трци за 1000 евра али и како истичу неки од њих, у психолошкој игри стрпљења, остале су две такмичарке из Никшића, једадн из Мојковца и други из Крушевца!

Пре два дана један такмичар је одустао, а синоћ је једна такмичарка дисквалификована због прекорачења времена које им је одређено за паузу!

– Ово је заиста незапамћено. Сви рекорди су давно оборени. Нико не жели сада да се преда, ово је много више од такмичења у лежању ово је права психолошка игра. Ми се трудимо да им заиста обезбедимо најбоље услове. Доносимо им храну и пиће, ту су и доктори који воде рачуна о њиховом здрављу – изјавио је недавно за агенцију Рина Мићо Благојевић власник етно села Монтенегро и идејни творац овог такмичења.

За лежаче у Брезни чуо је и читав свет. Најпознатији домаћи, регионални и светски медији извештавају и преносе информације са овог необичног такмичења.

– Све је кренуло како би се нашалили око тих предрасуда да су Црногорци лењи и да воле да леже, а ево то је сад такмичење о ком прича читав свет. Бројне су анегдоте ове године које ће се дуго препричавати. Један такмичар чак нам је и смршао неколико килограма иако једе и лежи. Отац једне девојке довезао јој је нов ауто испред улаза у етно село како би устала и видела га и завршила такмичење, али она је ипак рекла да то треба да сачека. Гориво је поскупело, боље да остане да лежи, додаје уз осмех Мићо.

Подсетимо, међу такмичарима је Јован Црнчанин из Крушевца.