Нови Сад

Новосађани најбољи на Државном такмичењу у пружању прве помоћи

Државно такмичење у пружању прве помоћи, најмасовнија манифестација Црвеног крста Србије, одржано је у суботу 16. септембра 2023. године у Београду, на више локација у оквиру Студентског града на Новом Београду.
Такмичење у реалистичком приказивању повреда, обољења и стања одржанo је дан раније, у петак 15. септембра 2023. године у седишту Црвеног крста Србије, Симина 19.
Екипа омладине заузела је 1. место у конкуренцији 15 екипa:
1. Нови Сад
2. Суботица
3. Вождовац
а право учешћа на финалном такмичењу оствариле су екипе из следећих организација Црвеног крста: Вождовац, Врање, Грачаница, Зајечар, Зрењанин, Зубин поток, Крагујевац, Краљево, Ниш, Палилула, Рума, Стари град, Суботица и Ужице.
Екипа подмлатка заузела је 3. место у конкуренцији 15 екипa:
1. Сремска Митровица
2. Грачаница
3. Нови Сад
а учествовали су: Врање, Грачаница, Крагујевац, Краљево, Липљан, Ниш, Пожаревац, Сомбор, Суботица, Сремска Митровица, Ужице.
У конкуренцији реалистичког приказивања повреда, обољења и стања екипа Црвеног крста Новог Сада заузела је 9. место у конкуренцији 14 екипa, а учествовали су Бољевац, Вождовац, Зајечар, Краљево, Косовска Митровица, Ниш, Палилула, Панчево, Рума, Сомбор.
Црвени крст Новог Сада – Градску организацију на овом такмичењу представљали су: Екипа омладине: Филип Михајловић, Елена Тривунџа, Милица Жагар, Сара Црнић, Филип Михајловић и Марија Савановић, инструктор Александра Милић; Екипа подмлатка: Петар Петрушић, Владислава Добрић, Матеја Јовановић, Небојша Миличић, Софија Угљешић и Милица Петровић, инструктор Филип Михајловић;
Екипа реалистичког приказивања повреда, оболења и стања: Милица Хорњак, Урош Црнић и Новица Јефтић, инструктор Ана Пајкић; Успешну реализацију такмичења помогле су судије из наше организације: Сергеј Цицвара и Маша Мастиловић.
На Државном такмичењу екипа Црвеног крста Србије своје умеће познавања прве помоћи показало је 15 екипа Омладине и 14 екипа Подмлатка Црвеног крста, као и 14 екипа Реалистичког приказа повреда, стања и обољења, из 31 срединe из целе Србије, укључујући Косово и Метохију. Наведене екипе су оствариле пласман на Државно такмичење након победа на општинским, градским, међурегионалним и покрајинским такмичењима. Поред 255 такмичара, у организацији догађаја учествовало је још исто толико волонтера, те је сама манифестација окупила преко 600 волонтера и професионалаца Црвеног крста.
Ове године тема државног такмичења била је посвећена пружању прве помоћи на јавним манифестацијама. На такмичењу су били приказани сценарији и повреде које се најчешће дешавају на јавним манифестацијама, а идеја је била да се на овај начин истакне значај доступности прве помоћи и мотивишу млади волонтери да се усавршавају у овим вештинама, како би се у будућности ангажовали на новим задацима.
Црвени крст Новог Сада

Related posts

Од понедељка почиње продаја повлашћених паркинг карата за станаре за предстојећу годину

Новосадска ТВ

Честитка градоначелника МИЛАНА ЂУРИЋА ПОВОДОМ НОВЕ ГОДИНЕ

Новосадска ТВ

Данас претежно сунчано, највиша температура од 19 до 23 степена

Новосадска ТВ