НС сервис

„Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Стефана Калабу

У понедељак 18. септембра акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Стефану Калаби. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Стефан је рођен 2005. године. Као ученик трећег разреда Медицинске школе, 01.10.2022. године је пао са четвртог спрата. Стефан је имао две операције кичме након овог пада. Уз свакодневну активну физикалну терапију и адекватне лекове за опоравак нерава Стефану се знатно опоравља десна нога али не и лева. Како би Стефан стао на своје ноге, потребна је и даље свакодневна физикална терапија, терапија роботиком и матичним ћелијама. Родитељи су исцрпели сва финансијска средства и моле за помоћ како би Стефан наставио лечење.
У акцији прикупљања средстава за лечење Наташе Минић прикупљено је укупно 94.750,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.