Политика

Завршен трилатерални састанак у Бриселу

После одвојених састанака у Бриселу је око 11.30 часова почео трилатерални састанак представника Београда и Приштине са представницима Европске уније у оквиру нове рунде дијалога.

На састанку су председник Србије Александар Вучић, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, високи представник ЕУ за спољне и безбедносну политику Жозеп Борељ, као и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

Претходно су одржани билатерални састанци Бореља и Лајчака са делегацијом Београда коју предводи председник Србије Александар Вучић, а потом и одвојени састанак са делегацијом Приштине на челу са Куртијем.

У фокусу данашње рунде дијалога Београда и Приштине биће примена споразума о путу ка нормализацији, као и актуелна питања, наведено је саопштењу на сајту ЕЕАС.

На крају састанака, планирано је да се Борељ обрати медијима у згради Европске службе за спољне послове.

Завршен трилатерални састанак у Бриселу

У Бриселу је нешто пре око 13.40 часова завршен трилатерални састанак представника Београда и Приштине са представницима Европске уније у оквиру нове рунде дијалога.

На састанку су били председник Србије Александар Вучић, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, високи представник ЕУ за спољне и безбедносну политику Жозеп Борељ, као и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

 

Фото: Танјуг / AP Photo/Virginia Mayo)