Нови Сад

Почетак реализације пројекта „Ка већој запошљивости младих у Новом Саду 2023.“

Градска управа за спорт и омладину, Канцеларија за младе са партнерима Градском управом за опште послове – Канцеларијом за сарадњу са цивилним друштвом Града Новог Сада, и Средњом машинском школом у Новом Саду, a уз финансијску подршку Министарства туризма и омладине Републике Србије, реализује Пројекат „Ка већој запошљивости младих у Новом Саду 2023.“ у циљу развијања услуга и механизама који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих.
Тренинзи за студенте/киње и средњошколце/ке обезбедиће учесницима/ама стицање корисних знања меких вештина и каријерног вођења у сврху њиховог успешнијег запослења. Иновативни приступ моделима усвајања знања током програма тренинга биће креирани и реализовани од стране успешних тренера и каријерних саветника, и омогућиће стицање функионалног знања из области запошљавања.
Активности Пројекта усмерене су на успостављање дугорочног системa одрживог каријерног вођења и саветовања младих у Граду Новом Саду, са циљем да се развију услуге и механизами који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих у Граду.
У првој фази реализације Пројекта биће одржано пет бесплатних тренинга „Меке Вештине“ у трајању по два и по сата током септембра, октобра и новембра 2023. године у Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом Града Новог Сада.
Више о бесплатном програму тренинга „Меке вештине“ за студенте/киње, као и о начину пријаве на тренинге може се прочитати на сајту Канцеларије за младе Града Новог Сада и на друштвеним мрежама Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Града Новог Сада.
Информације и питања у вези са реализацијом тренинга, као и другим фазама реализације Пројекта можете добити слањем упита на мејл адресу: kzm@uprava.novisad.rs или посетом интернет презентације Канцеларије за младе Града Новог Сада, у делу вести.