Србија

Министар Вучевић присуствовао “Трци хероја” на такмичењу јединица Војне полиције

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас „Трци хероја“  у оквиру такмичења јединица Војне полиције на полигону „Берановац“ у Краљеву.

Потпуковник Горан Тасовац из Организационог одбора такмичења представио је министру Вучевићу резултате досадашњег тока такмичења, као и значај такмичења за припаднике Војне полиције.

Министар Вучевић, том приликом, уверио се да су све екипе добро увежбане, обучене и припремљене, што је, како је истакао, од кључне важности, имајући у виду значај физичке спремности за све припаднике Војске Србије. Министар обране, такође, изразио је задовољство због успеха учесника такмичења који су се предано припремали и честитао им на тимском духу, труду и залагању.

Такмичари су у претходна три дана решавали тактичке и ватрене задатке који захтевају увежбаност и тимски рад, високу ватрену оспособљеност, менталну стабилност и физичку издржљивост.

Такмичење је почело надметањем у фазама “Гађање” и „Гађање патроле Војне полиције“, у којој се, кроз решавање ватрених задатака у урбаној средини, цени ватрена оспособљеност појединачних такмичара и патрола Војне полиције.

Уследила је фаза “Патролна стаза Војне полиције”, у којој су екипе решавале индивидуалне и колективне задатке, кроз савлађивање пешачке и моторизоване патролне стазе.

Последња фаза такмичења, уједно и најкомплекснија, је екипна трка на 10 км са савлађивањем природних и вештачких препрека на стази.

На такмичењу учествује шест екипа из састава Војске Србије и три тима из Министарства унутрашњих послова.

Данашњој трци присуствовали су шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић, начелник Управе војне полиције бригадни генерал Милан Лазић, командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан и командант Друге бригаде копнене војске бригадни генерал Синиша Сташевић.