КултураНови Сад

Други фестивал „Блиско!” у Новом Саду – почиње продаја улазница

Други фестивал камерне музике „Блиско!“, иза ког стоји светски виртуоз на виолини, Стефан Миленковић, биће одржан у Новом Саду, од 30. септембра до 6. октобра, а продаја улазница почиње данас у подне, у Gigstix-u.

Све до 16. септембра у току је акција 3+1 гратис, стога се улазнице за сада, могу пронаћи само на Gigstix продајном месту у Париском магазину, у Новом Саду.

У Градској концертној дворани током четири концертна дана публици ће се представити најпрепознатљивија имена камерне сцене, светске класе, међу којима су виолинисти Стефан Миленковић, Роберт Лакатош, Уна Станић и Софија Главичић, пијанисти Рита Кинка и Ђузепе Албаниз, виолончелисти Немања Станковић и Дмитриј Кузов, виолисти Јожеф Бисак и Ги Бен-Зиони и кларинетиста Огњен Поповић.
Врхунски музичари ће извести дела најзначајнијих композитора као што су Г. Ф. Хендл, Ј. Хајдн, Ј. Брахмс, Ј. Раф, Ђ. К. Меноти, Ф. Лист, Д. Шостакович, А. Перт, Р. Шуман.
„Блиско!“ је фестивал створен са идејом да окупи врхунске музичаре камерне сцене и у духу интимног и непосредног музичког стваралаштва, пружи публици несвакидашње музичког искуство у извођењу најлепших и најзахтевнијих дела класичног репертоара камерне музике.
Као један од најтраженијих солиста данашњице, Стефан Миленковић удружује снаге са својим колегама и тако започиње традицију фестивала камерне музике, у једној од најмодернијих концертних дворана у Европи.
Више информација о фестивалу „Блиско!“ биће доступно на сала.рс.