Србија

Председник Србије приредио је пријем за кошаркашку репрезентацију Србије

Председник Србије Александар Вучић приредио је вечерас пријем за кошаркашку репрезентацију Србије, која је на Светском шампионату освојила сребрну медаљу.

На пријему су били сви играчи, укључујући и Боришу Симанића, затим стручни штаб на челу са селектором Светиславом Пешићем, председник Савеза Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић, министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и други.

После пријема код председника Вучића кошаркаши Србије иду на чувени „балкон“ Скупштине града, где у 20 сати почиње традиционални дочек.

Кошаркаши Србије поражени су у финалу Мундобаскета у Манили од селекције Немачке резултатом 83:77.

Хвала кошаркашима, својим примером сте ујединили читаву земљу

Предсеник Србије Александар Вучић захвалио је данас на пријему у Председништву Србије кошаркашима који су на Светском првенству у Манили освојили сребрну медаљу и рекао да су они својим примером ујединили читаву земљу. „Само желим да им кажем једно велико хвала и да је пред њима била једна велика одговорност и да су ту одговорност показали и у тренуцима када нико не би веровао у њих. Знам да ћете ми рећи да ми не верујете када кажем да сам ја веровао, али заиста јесам и знао сам да имају шампионско срце енергију, да су победници и знао сам да ће вратити својој земљи више од онога што им је земља дала“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре. Председник је посебно захвалио Бориши Симонићу кога је назвао „херојем из Маниле“. „Ови момци су успели да уједине целу нашу земљу. Све наше грађане. Ако се не варам име човека је Хајрудин Реџовић – који када је видео шта се догодило Бориши Симовићу да ако лекари кажу да је то могуће спреман је да понуди свој бубрег. Ако бошњак, муслиман из Сјенице је тако нешто учинио – бескрајно сам захвалан и њему али и овим момцима који су боље него било ко успели да уједине нашу земљу“, рекао је Вучић.

Related posts

Од данас редован рад служби Дома здравља у Руменачкој

Новосадска ТВ

Састанак министра Вучевића са председником Египта ел Сисијем

Новосадска ТВ

УКУС КОЈИ ОБАРА С НОГУ: Хрскава пита са шљивама и јабукама спремна за МАЊЕ ОД САТ ВРЕМЕНА!

Новосадска ТВ