Архива

Вучић првацима:Морате да будете вредни да бисте могли да будете све што пожелите

Председник Србије Александар Вучић пожелео је јутрос првацима ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“ у Батајници срећан почетак нове школске године и да буду вредни, да науче много и да постанету озбиљни, одговорни и поштени људи.

„У школи ће вам бити супер, имаћете другаре, али морате да учите и да будете вредни да бисте могли да будете све што пожелите, спортисти, председници ….“, рекао је Вучић након свечаности приређене поводом почетка школске године, а током обиласка прва четири разреда и разговора са првацима и њиховим учитељима.

Једно од питања које је председник упутио ђацима, поред оних да ли им је лепа учинионица и тога шта највише воле, фудбал или кошарку, било је и то да ли су их научили да устају наставницима и учитељима, на шта се чуло велико не.

Ученици и учитељи су изразили задовољство новим изгледом школе и условима за учење.

Једна од учитељица нагласила је да је веома пријатно радити у новим учионицама, да је сада све фунцкионално, да су сви – и наставно особље и родитељи и деца срећни што су у новој школи.

Председник је прваке питао и да ли знају да читају и скоро сви су рекли да, али су се чула и два гласа не, али и да ли имају трему, да ли су им родитељи рекли да је тешко у школи ….

„Будите од данас вредни да се сви вама поносе“, поручио је председник првацима.

Председник је подсетио да је, да би школа изгледала овако, потребно уложити 3,5 милиона евра и нагласио да му изгледа да је данас све много лепше него када је он ишао у школу.

Вучић је нагласио да је срећан што види ентузијазам наставника и учитеља да уче и васпитавају децу.

Са председником су прваке обишли и министарка Славица Ђукић Дејановић и градоначелник Београда Александар Шапић, као и челници општине Земун.

Вучић посетио реновирану ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“ у Батајници

Председник Србије Александар Вучић посетио је јутрос, поводом почетка нове школске године, надограђену и реновирану зграду ОШ “Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници, у чију обнову је уложено 340.746.000 динара.

Школски хор је дочекао председника Вучића извођењем химне Боже правде, као и песмама Ово је Србија, Весели се српски роде, Диван је кићени Срем, а извели су и драмски и културно-уметнички програм.

Вучић је питао ђаке да ли им још нешто треба, а они су рекли да би волели да имају климе у свим учионицама, да им фале и мали голови за фудбал, као и да би желели да имају акваријум са рибицама.

Председник је током обиласка библиотетке питао да ли им је потребно још књига и додао да би могао и нешто својих књига да им поклони.

Улагања у школе никад нису довољна и увек требе више, рекао је Вучић.

Напоменуо је да су откада је направљена школа 1969. године биле обављене само две мање реконструкције, али никад већи радови.

Обиласку присуствују и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и градоначеник Београда Александар Шапић.

Реконструкцијом и доградњом школе обухваћена је санација темеља постојећег објекта, надзидана још једна етажа, дограђен део објекта, постављен нови кров фискултурне сале и улаз, замењена комплетна фасадна и унутрашња столарија, урађена нова фасада и уграђен лифт.

Постављене су и нове инсталације водовода и канализације, а инсталиране су и електроенергетске, телекомуникационе и сигналне инсталације.

Обновљене су постојеће саобраћајнице и паркинг и уређено школско двориште.

Током обнове објекта школе извршена је и замена енергента лож-уља природним гасом.

Постављена је нова јавна расвета на простору целог школског дворишта и спортских терена.

Укупна површина објекта након реконструкције и доградње је 5.188 метара квадратних, а уговорена вредност свих радова износи 340.746.000 динара, без ПДВ-а, саопштио је раније Беоинфо.

Основна школа „Светислав Голубовић Митраљета“ изграђена је 1969. године, а њена обнова започета претпрошле године због бројних проблема окончана је тек сада.

Ученици „Митраљете“ зато су наставу похађали у две основне школе.

Млађи разреди били су распоређени у ОШ „Бранко Радичевић“ у Батајници, а старији у ОШ „Илија Бирчанин“ у Земун Пољу.На наставу су их развозили аутобуси које је обезбедила општина Земун.

Вучић првацима: Нека вам љубав према учењу буде водиља

Председник Србије Александар Вучић пожелео је данас ђацима првацима “да им љубав према учењу буде водиља, а радост у истраживању света да их прати током свих школских година“.

„Драга децо, драги прваци, први школски дан је посебан тренутак у животу свакога од вас. Сваки дан проведен у школи, прилика је да откријете нешто ново, да стекнете пријатеље за цео живот и да растете у добре и вредне људе. Ваши учитељи биће ту да вас подрже и да вам помогну да развијате своје таленте и вештине“ поручио је Вучић на Инстаграму buducnostsrbijeav.

Председник је јутрос, поводом почетка нове школске године, обишао надограђену и реновирану зграде ОШ “Светислав Голубовић Миртраљета” у Батајници и том приликом разговарао са ученицима првог разреда.

 

 

Фото: Танјуг Саваа Радовановић

 

 

 

Related posts

У Србији у среду време са више облачности, у току ноћи очекује се ледена киша

Новосадска ТВ

Привремена измена режима саобраћаја због одржавања манифестације „Фестивал уличних свирача“

Новосадска ТВ

Састанак министра Вучевића са амбасадором Руске Федерације Боцан-Харченком

Новосадска ТВ