Србија

Отворен конкурс за пријем у јединице Копнене војске Војске Србије

Министарство одбране и Војска Србије расписали су данас конкурсе за пријем нових припадника у јединице Копнене војске – Прву бригаду КоВ, Другу бригаду КоВ, Трећу бригаду КоВ, Четврту бригаду КоВ, Мешовиту артиљеријску бригаду, Тенковски батаљон Т-72М и Оклопно-извиђачки батаљон.

Младићи и девојке од 18 до 30 година, који желе да покажу одговорност и патриотизам, а чији је избор сигуран посао, могућност усавршавања и напредовања, као и бенефицирани радни стаж, имају прилику да се пријаве на конкурсе до 15. октобра и пронађу своје место у јединицама Копнене војске Војске Србије.

Конкурси су расписани за формацијска места различитих профила и стручне спреме, међу којима су извиђачи, снајперисти, стрелци, нишанџије, пушкомитраљесци, возачи тенка и моторног возила, ватрогасци, радио телеграфисти, топографи, радиофонисти. Будућим кандидатима на располагању су и радна места чувара, болничара, стоматолошких техничара, кувара, кројача и механичара. Места службовања су Нови Сад, Бачка Топола, Сремска Митровица, Краљево, Ваљево, Нови Пазар, Ниш, Куршумлија и Врање.

Пријаве за конкурсе могу да поднесу сви заинтересовани младићи и девојке који испуњавају прописане опште и посебне услове. Кандидати који имају одговарајућу стручну спрему за место на које конкуришу и успешно прођу здравствене, психофизичке и безбедносне критеријуме, добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци, уз могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

На конкурс могу да се пријаве и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, а који ће бити упућени на војну обуку са оружјем ради стицања услова за пријем у професионалну војну службу. Кандидати који нису одслужили војни рок са оружјем дужни су да се пре пријављивања на конкурс јаве надлежном регионалном центру Министарства одбране ради увођења у војну евиденцију.

Министарство одбране и Војска Србије позивају све заинтересоване кандидате да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам служећи својој земљи као припадници јединица Копнене војске.

Детаљне информације о конкурсима за пријем у јединице Копнене војске могу се пронаћи на сајту Министарства одбране на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/konkursi-za-prijem-u-jedinice-kopnene-vojske

 

Related posts

Ђурић: Продубљујете политичке поделе и ширите мржњу. Нови Сад то никада није толерисао

Новосадска ТВ

Брнабић: Србија мора да иде даље, не сме да стане

Новосадска ТВ

Канцеларија за КиМ: Наставља се талас насиља на српске повратничке породице

Новосадска ТВ