Србија

Пуно поштовање и брига Владе Србије за најстарије суграђане

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са представницима Савеза пензионера Србије, Удружења пензионера Србије „Независност” и Удружења синдиката пензионера Србије о бројним темама које се тичу најстарије популације, а посебно о начину повећања пензија.
Брнабић је на састанку, којем је присуствовао и потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали, рекла да подржава идеју коју су изнели представници пензионера о формирању националног савета за бригу о пензионерима, као и израду стратегије за унапређење положаја старих лица.
Премијерка је изразила захвалност саговорницима на конструктивном разговору, истакавши да пензионери имају пуно поштовање Владе Србије, која настоји да обезбеди и унапреди свакодневни живот најстаријих грађана.
Мали је подсетио на сва повећања пензија у протеклом периоду и указао на то да оне данас у Србији расту брже од плата и да је швајцарска формула плус дала очекиване резултате.
Он је навео да се кроз ванредну индексацију пензија достиже жељени циљ, а то је да просечна пензија не буде испод 50 одсто просечне плате, додавши да се иде ка томе да просечна пензија буде 450 евра до краја 2025. године.
Према његовим речима, држава наставља са бригом о најстаријим суграђанима, између осталог увођењем пензионерске картице, која ће званично бити промовисана 1. октобра.
Представници пензионера су поручили да су задовољни оним што је до сада учињено за ту популацију, да је показана брига и заустављено урушавање пензија, а да истовремено имају разумевања за све тешкоће које држава има.
Пензионери су државотворни људи и верују у своју државу, истакли су на састанку, на којем је договорено да ће овакви разговори бити настављени.

Related posts

Прослава 1. маја на Фрушкој гори

Новосадска ТВ

Вучић: За око два месеца биће додељено 20 мамографа и 15 магнетних резонанци

Новосадска ТВ

Др Весна Туркулов и градоначелник Ђурић: Васкршње успомене су оне које остају за цео живот

Новосадска ТВ