Спорт

Кошаркаши Србије победили Порторико и обезбедили пласман у други круг СП

Кошаркашка репрезентација Србије победила је данас селекцију Порторика резултатом 94:77 (27:15, 30:12, 18:31, 19:19) у мечу другог кола групе Б на Светском првенству у Манили.

Кошаркаши Србије су овим тријумфом обезбедили пласман у други круг Мундобаскета. Јужни Судан је раније данас победио Кину 89:69.

Србија је на мечу са Порториком играла без повређеног Филипа Петрушева, а преосталих 11 играча се уписало у листу стрелаца.

Најефикаснији у селекцији Србије били су Богдан Богдановић и Никола Јовић, који су постигли по 17 поена, док је Алекса Аврамовић додао 15. Никола Милутинов је убацио 12 поена и имао је 15 скокова. У селекцији Порторика најбољи је био Ајзеа Пинеиро са 14 поена.

Србија је у првом колу победила Кину 105:63, док је Порторико после продужетка био бољи од Јужног Судана 101:96.

Треће коло у групи Б на програму је у среду, а састаће се Србија – Јужни Судан (10) и Кина – Порторико (14).

Кошаркаши Србије су добро ушли у меч и већ у другом минуту повели 8:0. Предност српског тима је расла из минута у минут, а у петом минуту било је 17:5 за „орлове“. Прва четвртина је завршена вођством Србије 27:15, а у овом делу меча бриљирао је Никола Јовић.

Изабраници Светислава Пешића су наставили са истом игром и у другој четвртини, а прво полувреме је завршено вођством Србије од 57:27.

Порторико је серијом 13:5 на старту треће четвртине смањио вођство Србије на 62:40. „Орлови“ су у последњу четвртину ушли са вођством од 75:58, а Порторико је добио трећу четвртину 31:18.

Кошаркаши Порторика су појачали одбрану на старту последње четвртине, а у 33. минуту смањили су предност Србије на 79:66. Порторико је у 35. минуту пришао на минус 10 (81:71), али је селекција Србије успела да одбије овај налет и да поново стекне осетнију предност. „Орлови“ су потом сигурном игром мирно меч привели крају.

Пешић: Више не размишљамо о Порторику, већ о Јужном Судану

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је данас да је најважније да је његов тим победио Порторико у другом колу групе Б на Светском првенству у Манили.

Србија је раније данас савладала Порторико 94:77 и коло пре краја обезбедила пласман у наредну фазу такмичења.

„Порторико је тим који инсистира на брзој и агресивној игри. У случају да не успете да зауставите транзицију у великом сте проблему. Ми смо у првом полувремену успели у томе, у наставку је дошло до пада, али је најважније да смо стигли до победе“, рекао је Пешић на конференцији за медије.

Он је истакао да на Мундобаскету не сме да буде опуштања.

„Ово је Мундобаскет, не Ол стар утакмица. Противник је играо онолико колико смо му дозволили. Више не размишљамо о Порторику, већ о Јужном Судану, немамо времена да размишљамо. Покушавамо да из сваке утакмице нешто профитирамо. Није добро ако се добије, а не научи нешто ново. Ова утакмица нам је показала шта треба да радимо и одлично је што се ово издешавало“, додао је Пешић.

Он је поновио да је Србија заслужено победила.

„Било је доста добрих ствари. У трећој четвртини смо им дали иницијативу као у фудбалу, они су се растрчали и показали су мало понос. Они знају да играју кошарку, то су показали. Окрећемо се искушењима која нас очекују, а искрено се надам да ћемо у сваком наредном мечу изгледати као што је то био случај у првом полувремену против Порторика“, додао је селектор Србије.

Никола Јовић: Победили смо поред свега што се догодило

У првом полувремену смо били одлични у одбрани. Сјајан је ово резултат поред свега што се десило, рекао је кошаркашки репрезентативац Србије Никола Јовић после победе „орлова“ над селекцијом Јужног Судана резултатом 94:77 у другом колу групе Б на Светском првенству у Манили.

Србија је одиграла сјајно прво полувреме, које је добила резултатом 57:27.

„Пре свега честитам рођендан селектору Светиславу Пешићу. Надам се да је имао сјајан дан. У првом полувремену смо били одлични у одбрани. У другом је било тотално другачије, они су погађали тројке. Сјајан је ово резултат поред свега што се десило“, рекао је Јовић и додао да се овај тим много узда у Богдана Богдановића и кад кошаркаш Атланте има лош шутерски дан.

„Зато смо победили, зато идемо на њега. Можда није добро шутирао, али ја јесам. Погодио сам отворене шутеве. Биће он бољи, ово није био његов дан, али верујемо у њега и Милутинова, имају добру конекцију у пикенролу“, закључио је Јовић.

Богдан Богдановић је меч завршио са 17 поена, колико је постигао и Јовић. Алекса Авармовић, који је доживео повреду десног скочног зглоба, меч је завршио са 15 поена, а Никола Милутинов је убацио 12 уз 15 скокова.

Милутинов: Најбитније од свега је да смо победили, овог пута се нисмо опекли

Најбитније од свега је да смо победили. Нисмо се опекли и идемо даље, да нешто извучемо из овог меча, изјавио је данас кошаркашки репрезентативац Србије Никола Милутинов после победе „орлова“ над Порториком резултатом 94:77 у другом колу групе Б на Светском првенству у Манили.

„Отворили смо утакмицу како је требало, играли смо одлично првих 20 минута. У другом делу смо пали, одиграли смо лоше и свесни смо тога. Овога пута нам се то није обило о главу и не сме да нам се то понавља у наредним мечевима. Морамо да будемо бољи“, рекао је Милутинов после меча и додао да је ипак дошло до опуштања.

„Стварно је била велика разлика на полувремену. У друго полувреме нисмо ушли како смо се договорили“, додао је центар Србије.

Милутинов је на утакмици са Порториком постигао 12 поена и имао је 15 скокова. Он истиче да је важан коначан резултат због нешто лошије игре у другом делу.

„Најбитније од свега је да смо победили. То што је друго полувреме одиграно лошије, добро је да нешто може да се научи из тога. Нисмо се опекли и идемо даље, да нешто извучемо из овог меча“, закључио је Милутинов.

Србија ће у среду од 10 часова играти против селекције Јужног Судана.

 

Фото: Танјуг видео

 

 

 

Related posts

Вучић: Слобода заједничко име за СНС и Покрет за државу који ће бити основан

Новосадска ТВ

У Клиничком центру Војводине први пут рођене четворке

Новосадска ТВ

Гашић са представницима локалне самоуправе Прибој

Новосадска ТВ