Спорт

Пешић: Нема више простора за грешке; Богдановић: Узбуђени смо што смо овде

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је на конференцији за медије да екипа мора да добро отвори првенство и да више нема простора за грешке.

Кошаркаши Србије у суботу од 14 часова играју са селекцијом Кине на отварању ФИБА Светског првенства.

„Срећни смо што смо у Манили. Први утисак је да је све одлично. Хотел, људи који нам помажу и јако су срећни. Сада треба размишљати о првом мечу, сви говоре о припремама, остало је још мало дана да то искористимо. У Београду смо имали шансу да одиграмо неке утакмице пре свега, а сада треба да се представимо на Светском првенству. У Србији су узбуђени“, истакао је Пешић.

Додаје да екипа нема право на грешку у првој утакмици против Кине.

„Први меч је најважнији за оба тима. Прва утакмица између два тима је била пријатељска, играћемо против доброг тима са добром организацијом у одбрани. Очекујемо тешку утакмицу. Ово сада није пријатељски меч, већ званични. Немам више простора за грешке. Морамо да испунимо циљ и да видимо како ћемо да отворимо Мундобаскет. Наше очекивање је да започнемо турнир и да направимо добре резултате у првој групи. Играмо против три ривала, то су Порторико, Судан и Кина. Наш други циљ се није ни променио, хоћемо да играмо на Олимпијским играма у Паризу, то је наш циљ и мотивација“, изјавио је Пешић.

Осврнуо се потом на припремне утакмице које је одиграла селекција Србије.

„Никада довољно времена, ми то знамо и шта да радимо, ја сам увек рекао, о проблему може да се прича, али то треба узети као изазов. Играчи су дали огроман допринос, они су најважнији, све остало је било на доста добром нивоу, од избора где ћемо да играмо, да тренирамо, били смо у Београду. Те припреме су прошле без превеликих повреда, не физичких, већ неких непредвиђених ствари. Дешавале су се неке ствари на почетку припрема, жао ми је што нисмо могли да рачунамо на неке кошаркаше. Али, то је сада прошлост. На крају, то је било доста добро, играчи су прихватили и систем и како желимо да радимо“, констатовао је Пешић.

Капитен репрезентације Богдан Богдановић изјавио је да се прилагодио улози капитена.

„Узбуђени смо што смо овде, имали смо добре, тешке припреме, али срећни смо што смо овде и што креће такмичење. Знамо шта морамо да урадимо и спремни смо. Када сам на терену, играчи ме гледају. Имам фокус на одбрани, тако је и овде и у Атланти“, истакао је Богдановић.

Додаје да притисак неће утицати на игру екипе и да на Мундобаскету нема лаких противника.

„Ово ће такође бити велико искуство за мене. Желимо да играмо заједно и биће велико искуство за мене. Сваки противник дође добро припремљен и виде ово као шансу да играју и представљају државу. Зато смо и ми овде, радујемо се изазову“, закључио је капитен Србије.

 

Фото: Танјуг Страхиња Аћимовић