Спорт

41. „Војвођанска златна рукавица“ спремна за нове шампионе

Међународно боксерско такмичење за омладинце – „Војвођанска златна рукавица“ у њеном 41. издању биће одржана у Суботицу од 23. до 27. августа 2023. у организацији Боксерског савеза Србије и уз техничку подршку Бокс клуба „Спартак“.

Један од најјачих турнира у Европи у јуниорској конкуренцији ће окупити око 180 такмичара из 15 земаља, у мушкој и женској конкуренцији. Србију ће представљати 20 репрезентативаца под вођством селектора Небојше Чуровића.

На списку изабраника српског селектора налазе се: Лука Ранковић 60 кг, Северџан Гаши 48 кг, Лука Михајловић    57 кг, Христофер Димитров 67 кг, Филип Џида 63,5 кг, Филип Дуртаноси 60 кг, Ђорђе Јојић 67 кг, Владимир Бериша   63,5/67 кг, Хамза Рашљанин 67 кг, Лазар Бован 71 кг, Никола Цветковић 71кг,  Страхиња Митровић 75 кг, Срдјан Теофиловић 80 кг, Срђан Томић  86 кг, Марко Пижурица 80 кг.

Први део турнира одржаће се у сали Техничке школе „Иван Сарић“, а полуфиналне и финалне борбе за дане викенда у Хали спортова у Суботици.

“Имали смо изузетно јаке и квалитетне припреме за турнир у Суботици. Заједно смо сви већ две недеље и максимално смо спремни и мотивисани да Србија на такмичењу коме смо домаћини и које је једно од најпрестижнијих турнира у боксу за омладинске категорије освоји велики број медаља. Српски бокс расте из недеље у недељу, вредно и предано се ради на путу који смо изабрали и трасирали, а то је пут који води ка светском врху у свим категоријама” – истакао је селектор Чуровић.

На Европском шампионату у боксу за кадете и кадеткиње 2023, који је обележио 20. рођендан и чији је домаћин овај пут био Марибор, за боксере и боксерке школског узраста (13 и 14 година) селекција Србије која је бројала девет репрезентативаца Србије и једну репрезентативку стала је на корак од медаља. Храброст, борба и залагање нису изостали, медаље су овај пут превагнуле на страну противника, али квалитет и снага наше селекције је потврђена и указује на блиставу будућност српског бокса и кроз младост чије време тек долази.

 

Фото: БСС