Нови Сад

Санација штете од последица невремена у току

Град Нови Сад, један је од многих места широм Републике Србије који је претрпео велику материјалну штету од последица елементарних непогода које су га задесиле у два наврата у јулу месецу.

Радове на санирању настале штете реализују јавна и јавно-комунална предузећа Града Новог Сада на целокупној територији Града и они су у завршним фазама.

Екипе ЈКП „Градског зеленила“ настављају санацију стабала и зеленила које је претрпело велику штету као последица олујног невремена. Поред стабала која су оборена током невремена, велики број стабала је оштећен. На територији Града регистровано у редовном одржавању зеленила преко 80.000 стабала, близу четвртине овог броја претрпело је неку врсту оштећења, зацепљених грана које су у крошњи стабала и друго. Тренутно су у току прегледи  свих ових стабала и уклањају потенцијално ризичне гране како би грађани на првом месту били безбедни.

Радови на санацији Лиманског, Футошког и Железничког парка се приводе крају и од сутра и они ће бити слободни и отворени за посетиоце.

Такође екипе Зеленила у новосадским школама и вртићима у чијим двориштима је зеленило претрпело оштећења, раде мониторинг крошњи, уклањају ризичне гране како би школска година почела несметано и како би деца била сигурна у двориштима у којима бораве.

Током недеље, отворен Дунавски парк, а раније и Нови парк, Парк Бистрица I , Парк Бистрица II и Молинаријев парк у Петроварадину.

Подсећамо грађане Града Новог Сада који су претрпели штету на стамбеним објектима на територији Града Новог Сада од последица невремена, који до сада нису пријавили насталу штету, исту пријаве најкасније до 24. августа 2023. године.

Пријаве се подносе:  у просторијама месних заједница од 08,00 до 20,00 часова;  телефонским путем на бројеве телефона: 021/4872-402, 021/4872-403,  021/4872-404,  064/8448-704, 064/8448-705,  021/4882-777 и 064/8448-706; електронским путем на e-mail адресе: dispecer@inspekcija.novisad.rs  и osteceni.objekti@inspekcija.novisad.rs.

Такође, молимо грађане да пријаве штету у назначеном року, јер пријаве које су упућене након предвиђеног рока неће се разматрати, изузев у случајевима прописаним Законом.

 

Related posts

Унук Душана Михалека пронађен мртав у Израелу

Новосадска ТВ

Вучић: Биће дубинских и суштинских промена у спољној политици Србије

Новосадска ТВ

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Новосадска ТВ