Спорт

Фудбалери Партизана после пенала елиминисали Сабах за плеј-оф Лиге конференције

Фудбалери Партизана пласирали су се у плеј-оф Лиге конференција, пошто су у реваншу трећег кола квалификација победили Сабах пеналима 5:4, после 2:0 након 120 минута.

Идентичним резултатом Сабах је славио у Азербејџану.

Домаћи тим је пред 14.255 навијача од старта заиграо офанзивно, а после неколико пропуштених шанси, коначно је повео у 30. минуту.

После велике гужве у петерцу домаће екипе најбоље се снашао Матеус Салдања и голом преполовио минус Партизана.

Предност Сабаха у потпуности је анулирао Бибрас Натхо прелепим голом из слободног ударца, искоса са ивице шеснаестерца

Израелац је изненадио голмана гостију који је очекивао центаршут.

До краја регуларног тока није било голова, па је меч отишао у продужетке.

Партизан је у 115. минуту остао са десеторицом на терену, пошто је због две јавне опомене добијене у кратком временском року ван игре морао Кристијан Белић.

У пенал серији голове за Партизан постигли су Павловић, Николић, Калулу, Антић и Баждар, а за Сабах Исајев, Апех, Нуријев и Кристијан, док је ударац Аласкарова одбранио Јовановић и то из два покушаја, пошто је прва одбрана „поништена“ јер је раније кренуо са гол линије.

Због протеста након прве Јовановићеве одбране црвени картон добио је Натхо.

Партизан ће се за пласман у групну фазу Лиге конференције против данског Нордсјеланда, који је у реваншу као домаћин победио румунски ФЦСБ 2:0 и укупним резултатом 2:0 обезбедио пласман у плеј-оф.

Црно-бели су у сезони 2018/19 већ елиминисали дански клуб, у квалификацијама за Лигу Европе, и то са две победе (2:1 и 3:2).

 

Фото: Танјуг Јадранка Илић