Војводина

Додела уговора за набавку опреме и система за наводњавање

У Војводини ће захваљујући новом систему за наводњавање који вреди 460 милиона динара бити покривено 3.000 хектара обрадивог земљишта.Тим поводом у Покрајини су у име ресорног секретаријата корисницима који су добили средства за суфинансирање уручени уговори .

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство доделио је данас уговоре корисницима који су добили средства за суфинансирање наводњавања

– Данас је додељен 51 уговор. Покрајински секретаријат је ове године издвојио значајна средства за суфинансирање система наводњавања. Преко 360 пољопривредних газдинстава је ове године до сада добило могућност суфинансирања, а према површини којој ће бити покривена системима за наводњавање у Војводини износи око 3.000 хектара. У питању су најсавременији системи по систему ренџер, наводњавања кап по кап, соларно наводњавање- рекао је Александар Панонски, подсекретар покрајиснког секретаријата.

Панонски је истакао да се улаже у савремену технологију, и њихову примену у пољопривреди. На тај начин повећавамо плодност земљишта које се користи за пољопривредну производњу. Ове године смо заједно са ребалансом који ће бити у септембру, издвојили 460 милиона динара покрајинског буџета за суфинансирање система за наводњавање. Надамо се да ће у накнадном кругу, одговорити свим захтевима које смо добили. Ове године добили смо за око 40 одсто више захтева, у односу на прошлу годину. На основу искуства од ове године, припремићемо и буџет за следећу годину.